Hlavní obsah

Mönchengladbach - Bayern 3:1Darida skóroval za Herthu, Bayern poprvé v sezóně prohrál

Aktualizováno

Český záložník Vladimír Darida z Herthy Berlín pomohl gólem k vítězství 2:1 nad Leverkusenem. Obhájce titulu Bayern Mnichov prohrál jasně 1:3 na hřišti Mönchengladbachu a poprvé v sezóně přišel v německé lize o všechny body.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Záložník Vladimír Darida slaví s fanoušky Herthy Berlín svou trefu proti Leverkusenu.

Článek
Fotogalerie

Darida vstřelil svůj druhý gól v této bundesligové sezoně v sedmé minutě, kdy byl na začátku i konci pohledné kombinační akce. Leverkusen zanedlouho oslabil ostrým skluzem bek Sebastian Boenisch, ale Bayer zásluhou Javiera Hernándeze přesto rychle srovnal.

Berlínský tým přece jenom získal tři body díky hlavičce Johna Brookse po rohovém kopu a průběžně se posunul na čtvrté místo tabulky.

Bayern naposledy v lize prohrál v minulém ročníku v květnu 1:2 s Freiburgem, v této sezoně zatím ve čtrnácti duelech ztratil body jen za bezbrankovou remízu ve Frankfurtu. Dnes ho ale především díky výborné druhé půli zdolal Mönchengladbach, který se posunul před Herthu na třetí příčku.

Borussii poslal do vedení v 54. minutě Oscar Wendt, za 12 minut přidal další branku Lars Stindl. Bayern, jehož obrana v předchozích zápasech zaváhala dohromady jen pětkrát, dorazil krátce nato Fabian Johnson. Skóre zkorigoval Franck Ribéry, který nastoupil po zranění poprvé od března.

Drama přišlo až v závěru

Ve druhém šlágru týmů z vrchu tabulky vyhrál Dortmund ve Wolfsburgu 2:1. Na dlouho jediný gól vstřelil Marco Reus po půlhodině hry, drama přišlo až v závěru. Domácí napřed v první minutě nastavení srovnali z pokutového kopu Ricarda Rodrigueze, Borussia ale ještě našla sílu a zásluhou Šindžiho Kagawy urvala vítězství. Na druhém místě stáhla manko na Bayern na pět bodů.

Jaroslav Drobný se kvůli zranění Reného Adlera vrátil po dvou měsících do branky Hamburku a proti Mohuči inkasoval již po šestnácti minutách, kdy ho prostřelil z dorážky Jairo Samperio. Stejný hráč se prosadil i po pauze a navázal na něj ještě Christian Clemens. Na konečných 1:3 snížil za HSV Johan Djourou.

Obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek zasáhl do utkání s Ingolstadtem jako náhradník stejně jako útočník soupeře Tomáš Pekhart. Jejich týmy se rozešly smírně 1:1 poté, co Hoffenheim vyrovnal v šesté minutě nastavení.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Hamburk - Mohuč 1:3 (90. Djourou - 16. a 51. Samperio, 76. Clemens)
Hertha - Leverkusen 2:1 (7. Darida, 60. Brooks - 29. Hernández)
Ingolstadt - Hoffenheim 1:1 (66. Roger - 90.+6 Uth)
Kolín nad Rýnem - Augsburg 0:1 (64. Bobadilla)
Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:1 (54. Wendt, 66. Stindl, 68. Johnson - 81. Ribéry)
Wolfsburg - Dortmund 1:2 (90.+1 Rodriguez z pen. - 32. Reus, 90.+3 Kagawa).

Reklama