Hlavní obsah

Nejhorší výkon podzimu, sypou si v Bayernu popel na hlavu

Mönchengladbach

Neporazitelná mašina, mužstvo z jiné planety, jak byl nazýván Bayern Mnichov, je zpátky na Zemi. V sobotu nezvládl utkání fotbalové bundesligy a padl 1:3 v Mönchengladbachu. Po 14 kolech bez porážky a dosažení rekordní hranice 40 bodů přišel šok. Obhájce titulu prohrával už o tři branky, gól útěchy vstřelil střídající Ribéry.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Smutní hráči mnichovského Bayernu po prohře v Mönchengladbachu.

Článek

„Jsme zpátky. Vrátili jsme se na Zemi," konstatoval sportovní ředitel Bayernu Matthias Sammer. „Podali jsme nejhorší výkon podzimu a umožnili Dortmundu přiblížit se na pět bodů," dodal a podle německých médií na něm bylo znát, jak těžko zakrývá zlost.

Vysvětlení nenašel ani kouč Josep Guardiola. „V první půli jsme hráli dobře, vytvořili jsme si několik šancí, ale neproměnili ani jedinou. To se nám často nestává," kroutil hlavou.

Po inkasovaném gólu úřadující mistr úplně vypadl z role. „To bylo naprosto nepochopitelné, protože dostat branku můžete, ale nesmíte měnit svoji hru. My jsme to bohužel udělali a na výpadek doplatili. Mönchengladbach hrál výborně, využil naše slabiny a potrestal chyby. Už jsme se nevzpamatovali. Snížili jsme až v době, když si soupeř hlídal výsledek, a víc nám nedovolil," konstatoval mnichovský trenér.

Návrat Ribéryho nestačil

Záložník Bayernu Franck Ribéry nastoupil na podzim poprvé po zranění, dokonce dal i gól, ale prohru jenom zmírnil. „Nemám důvod k sebemenší radosti, za porážku si můžeme sami. Svoje šance jsme zahodili, soupeř je využil beze zbytku. Jedna prohra nás určitě nezlomí, ale ukázala nám, že nejsme dokonalí. Není to tragédie, musíme pokračovat dál," zdůraznil.

Domácí Borussia slavila, jako by vyhrála bundesligu. „Musím složit svým hráčům velkou poklonu. V první půli jsme si hru zkomplikovali chybami a měli jsme štěstí, že jsme neinkasovali," věděl kouč Mönchengladbachu André Schubert.

Po změně stran se naopak výkon jeho týmu rapidně zlepšil. „S každým gólem nám rostlo zdravé sebevědomí. Tohle vítězství je pro nás velice cenné," liboval si.

Reklama

Související témata: