Hlavní obsah

Vynadal blondýně v rozhodcovském. Vymysleli pro něj trest přímo ďábelský

Düsseldorf

V jediném zápase toho hráč druholigového Düsseldorfu Kerem Demirbay stihl opravdu hodně. Dal dva góly, dostal dvě žluté karty, tudíž i červenou, přesto jeho tým udržel vedení 2:1. Vyloučení se odehrávalo za patřičného slovního doprovodu. Přesný záznam toho, co v závěru utkání na půdě FSV Frankfurt Demirbay řekl na adresu rozhodčí Bibiany Steinhausové není znám, ale bylo to cosi ve smyslu, že ženy rozhodně nemají v chlapském fotbale místo.

Rozhodčí Bibiana Steinhausová vylučuje Kerema Demirbaye z Düsseldorfu v utkání s FSV Frankfurt

 
Článek
Fotogalerie

Blonďatá sudí je stále víceméně mimořádností (většinou příjemnou) na německé scéně, ale už je také na ledacos zvyklá. Peter Niemeyer ještě v dresu Herthy jí kdysi v zápasovém zápalu dokonce pohladil ňadro. Omylem. Přešlo se to úsměvy.

Teď to byla jiná kapitola. Emoce vzplály, na hřišti byla spousta hněvu. A následný trest za atak blonďaté sudí na sebe také nenechal dlouho čekat. Od svazových orgánů Demirbay dostal pětizápasový flastr. Tři utkání natvrdo, dvě jako podmínku.

„To je moc, odvoláme se," hlásil ihned sportovní ředitel klubu Rachid Azzouzi, ale zároveň Fortuna přispěchala se svým vlastním trestem, který by tak nějak měl usměrnit fotbalistovo smýšlení o působení žen ve fotbale. A o rovnoprávnosti.

Na hřišti krotil hejno holek

Vedení klubu mu s ďábelskou zlomyslností - anebo snad pro obměkčení svazových orgánů - nařídilo, aby o víkendu pískal zápas mladých fotbalistek.

Kolem vcelku bezvýznamného střetnutí byl v Německu docela poprask. Faktu si povšimla média. Chvílemi poněkud otráveně se tvářící Demirbay, který se coby host z Hamburku stal největší podzimní hvězdou Düsseldorfu, v kabátě coby rozhodcovský laik o víkendu krotil na hřišti hejno holek. „Fortuna se vyrovnává s tím, když mladý hráč udělá chybu," objevil se stručný komentář s příslušnými fotografiemi na Facebooku.

V pondělí večer pak už Demirbay přihlížel z tribuny tomu, jak jeho spoluhráči zdolali Braunchsweig 1:0. Zdá se, že vyloučení jdou Düsseldorfu k duhu. I v tomto zápase musel ze hry předčasně jeden z hráčů Fortuny - kapitán Karim Haggui, který ještě o týden dříve neúspěšně orodoval za Demirbaye. Teď raději neprotestoval. Snad proto, aby i pro něj klub nevymyslel nějakou specialitu. Jen smutně koukal. A Düsseldorf to zase dotáhl k vítězství, shodou okolností se tak poprvé v sezóně dočkal dvou výher v řadě a významněji odskočil od pozic znamenajících sestup.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články