Hlavní obsah

Hoffenheim - Hannover 1:0Kadeřábek se vrátil do sestavy Hoffenheimu výhrou nad Hannoverem

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Hoffenheimu ukončili sérii osmi utkání bez vítězství, když v 16. kole německé ligy doma porazili Hannover 1:0. Přispěl k tomu i český reprezentant Pavel Kadeřábek, který se poprvé od konce října vrátil do základní sestavy na pravém kraji obrany. Výhru slavil také Vladimír Darida s Herthou Berlín, která na hřišti Darmstadtu triumfovala 4:0 zásluhou dvou gólů a asistence Ibiševiče. Český záložník odehrál celé utkání. Hertha poskočila už na třetí místo.

Foto: Michael Dalder, Reuters

V souboji Xabi Alonso (vpravo) z Bayernu a Mathew Leckie z Ingolstadtu.

Článek

Kadeřábek na konci října dvakrát brzy střídal a následně na čtyři utkání vypadl ze základní sestavy. Dokonce se ocitl i pouze na tribuně. V minulém utkání už ale odehrál 21 minut a dnes dostal znovu šanci od začátku. Hoffenheim se po půlhodině hry ujal vedení gólem Schmida a Kadeřábek pomohl udržet čisté konto. Se spoluhráči pak mohl slavit první výhru od 26. září.

Druhé ligové zaváhání za sebou nedovolil Bayern Mnichov, který po minulé prohře s Mönchengladbachem zvítězil nad Ingolstadtem 2:0 a zajistil si jednadvacátý titul podzimního mistra. Proti nováčkovi soutěže se však v útoku dlouho trápil. Až v 65. minutě utekl Lewandowski, obešel gólmana a střelou z úhlu do odkryté branky otevřel střelecký účet. V tabulce střelců se na druhém místě přiblížil na rozdíl jediného gólu Aubameyangovi z Dortmundu. Výhru pak ještě potvrdil Lahm. V nominaci Ingolstadtu na utkání chyběl český útočník Tomáš Pekhart.

Leverkusen ukončil sérii Mönchengladbachu

Leverkusen otevřel skóre duelu s Mönchengladbachem po půlhodině hry, Hilbert nacentroval do vápna přesně na hlavu Kiesslinga a útočník Bayeru chladnokrevně zakončil. Oba týmy pokračovaly v útočné hře, na obou stranách pomohla gólmanům i branková konstrukce.

Mönchengladbach v předchozích deseti kolech nepoznal hořkost porážky, mezi 63. a 76. minutou ale domácí definitivně rozhodli o tom, že Borussia sérii neprodlouží, když stanovili konečné skóre 5:0. Třikrát se prosadil Hernández, který jako první Mexičan v historii bundesligy oslavil hattrick. Ještě jeden gól přidal Kiessling.

Výhra utekla Brémám s Theodorem Gebre Selassiem. V duelu s Kolínem nad Rýnem sice Werder brzy vedl, ale krátce nato neproměnil penaltu Ujah a deset minut před koncem zařídil hostům bod bývalý slávista Dušan Švento.

Potřetí v řadě ztratil Wolfsburg, který doma remizoval 1:1 s Hamburkem a je pátý. Brankář Jaroslav Drobný byl jen na lavičce Hamburku.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Bayern Mnichov - Ingolstadt 2:0 (65. Lewandowski, 75. Lahm)
Brémy - Kolín nad Rýnem 1:1 (4. Vestergaard - 79. Švento)
Darmstadt - Hertha Berlín 0:4 (12. a 50. Ibiševič, 26. Plattenhardt, 77. Kalou)
Hoffenheim - Hannover 1:0 (30. Schmid)
Wolfsburg - Hamburk 1:1 (78. Arnold - 21. Müller),
Leverkusen - Mönchengladbach 5:0 (63., 75. a 76. Hernández, 30. a 66. Kiessling).

Reklama

Související témata: