Hlavní obsah

Guardiola je na odchodu z Bayernu, tvrdí v Anglii. Nahradí ho Ancelotti?

Pep Guardiola, kouč fotbalistů Bayernu Mnichov, po sezóně z klubu odejde. Tvrdí to alespoň britský deník Daily Mail s tím, že jako nejpravděpodobnější Španělův nástupce u bavorského velkoklubu se jeví zkušený italský stratég Carlo Ancelotti. Šestapadesátiletý bývalý kouč Chelsea, AC Milán či Juventusu je v současné době bez angažmá poté, co letos v létě po sezóně bez trofeje předčasně skončil v Realu Madrid.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Odejde skutečně Pep Guardiola v létě z Mnichova a zakotví na ostrovech?

Článek

Guardiolův kontrakt vyprší v létě příštího roku a ke schůzce s šéfem představenstva Bayernu Karlem-Heinzem Rummeniggem o další trenérově budoucnosti by mělo dojít po sobotním bundesligovém utkání s Hannoverem. Podle zdroje Daily Mail už je však Guardiola rozhodnutý, že kontrakt v Mnichově neprodlouží.

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý španělský reprezentant je se 17 milióny eur aktuálně nejlépe placeným fotbalovým koučem současnosti. Bayern mu údajně nabídl navýšení na rovných 20 miliónů eur ročně, ale Guardiola odmítl.

Britský deník už před časem uvedl, že někdejší kormidelník a strůjce úspěchů Barcelony je od příští sezóny hlavním kandidátem na post trenéra Manchesteru City, kde by nahradil Manuela Pellegriniho. Tuto spekulaci už mimochodem podle ESPN potvrdil v úterý i bývalý úspěšný kouč bavorského celku Ottmar Hitzfeld.

Guardiola působí v Allianz Areně od roku 2013 a získal s Bayernem dva tituly v bundeslize, jednou triumfoval v Německém poháru a v MS klubů.

Reklama