Hlavní obsah

Šéf Bayernu Rummenigge už ví, kam má Guardiola namířeno

Mnichov/Praha
Aktualizováno

Šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge je jedním z mála vyvolených, kteří stoprocentně ví, kam po skončení angažmá v Mnichově odejde trenér Pep Guardiola. „Před dvěma týdny mi to na vánočním večírku řekl, ale nepřísluší mi, abych jeho nový klub prozrazoval. Je na něm, aby to sám oznámil,“ nechal se slyšet Rummenigge.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Šéf Bayernu K.H. Rummenigge ví, kam má Guardiola namířeno.

Článek

Informace o odchodu Guardioly se objevila na světle světa teprve o víkendu, šéf Bayernu však už dva týdny věděl, že musí hledat za španělského kouče náhradu.

„Přišel za mnou na vánočním večírku před dvěma týdny a téměř se omlouval. Bylo na něm patrné, jak těžce se mu mluví o tom, že chce odejít za novou výzvou," líčil Rummenigge pro Bild svou rozmluvu s Guardiolou a dodával: „Nejsem z jeho rozhodnutí zklamaný."

Šéf Bayernu je jedním z mála lidí, který asi stoprocentně ví, které mužstvo bude v nové sezóně Guardiola trénovat. V kuloárech se spekuluje o Manchesteru City i United, ale teď i o Chelsea, on sám však ani slovem nenaznačil, pro který z anglických klubů se rozhodl. „Myslím, že vím, kde bude působit, ale nepřísluší mně, abych to sděloval. Počkejte, až to oznámí on sám," odmítl i Rummenigge prozradit cokoli bližšího.

Na ostrovech favorizují Manchester City. Šejkové údajně pro věhlasného kouče chystají rekordní smlouvu - Guardiola by si měl vydělat 25 miliónů eur ročně (přes 670 miliónů korun). Španěl byl už v Bayernu nejlépe placeným trenérem ve fotbale, díky štědré smlouvě v City by se však měl stát nejvíce vydělávajícím koučem napříč všemi sporty.

Rummenigge mezitím stačil angažovat pro Bayern italského kouče Carla Ancelottiho. „Vyhrál třikrát Ligu mistrů, byl úspěšný všude, kde působil. Je to trenér, který nám plně vyhovuje," glosoval Rummenigge volbu nového trenéra.

Kde bude v příští sezóně působit Pep Guardiola?
V Manchesteru City
35,2 %
V Manchesteru United
9,6 %
V Chelsea
47,8 %
V jiném anglickém týmu
1,7 %
Mimo Anglii
3,5 %
Nikde, bude rok odpočívat
2,2 %
Celkem hlasovalo 14020 čtenářů.

Reklama