Hlavní obsah

Dortmund se vrátil z přípravy v Dubaji. V generálce na bundesligu ho prověří Sparta

Dortmund/Praha

Ze soustředění v Dubaji se vrátili nadmíru spokojení, teď jsou fotbalisté Borussie Dortmund natěšení na pražskou Spartu. Nikoli ve svém domácím chrámu, ale v nedalekém Essenu s ní absolvují poslední prověrku před vstupem do jarní části bundesligy. Ten na ně čeká už v sobotu v Mönchengladbachu. „Se soustředěním v Emirátech jsem byl nadmíru spokojený, stejně jako s výsledky dvou přípravných utkání, jež jsme v Dubaji sehráli,“ pochvaloval si dvoutýdenní přípravu v teple trenér Thomas Tuchel.

Foto: Sport.cz

Na dortmundského útočníka Pierre-Emericak Aubameyanga si bude muset dát Sparta velký pozor.

Článek

Pro Dortmund, který po první polovině bundesligy figuruje v tabulce na druhém místě se ztrátou osmi bodů na vedoucí Bayern, to bylo skutečně vydařená příprava.

„Mužstvo našlo v Dubaji skvělé podmínky. Příjemné počasí, skvělé trávníky, prostě vše, co by mělo zúročit ve druhé polovině soutěže," kvitoval soustředění v Emirátech šéf Borussie Hans-Joachim Watzke, který se s týmem za teplem také vydal.

„Vrátili jsme se plni nové energie. Každý trenér musí být spokojený, když se dva týdny přípravy vydaří a navíc jeho mužstvo dosáhne úspěšných výsledků proti těžkým soupeřům," přidával kouč Thomas Tuchel.

Borussia během soustředění v Dubaji porazila nejprve bundesligového rivala Eintracht Frankfurt 4:0, poté zdolala korejského mistra Jeonbuk Huyndai FC 4:1. Příležitost dostalo celkem 21 fotbalistů Dortmundu, kteří absolvovali soustředění, neboť ve druhé půli postavil trenér Tuchel deset nových hráčů. Byl mezi nimi i Erik Durm, který se vrátil na hřiště po zranění a nucené pauze trvající deset měsíců.

„Naším jediným problémem byla absence Svena Bendera a Marcela Schmelzera, které jsem neměl k dispozici. V pondělí by se ale měli připojit k mužstvu," hlásil kouč Borussie.

Aubameyang si připadal jako Michael Jackson

Gabonský legionář Pierre-Emerick Aubameyang naopak přípravu absolvoval, neboť se k mužstvu připojil hned poté, co byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Afriky.

„Být nejlepším na mém kontinentu, to je prostě něco šíleného. Když jsem se vrátil do Gabonu, vítalo mě neskutečné množství lidí. Tolik jsem jich v ulicích nikdy neviděl. Připadal jsem si jako Michael Jackson," přiznával šestadvacetiletý útočník, který na podzim nastřílel v bundeslize 18 gólů a v pohárech k nim přidal dalších devět.

Po návratu z Emirátů čeká na Dortmund v úterý generálka na bundesligu proti pražské Spartě. Zápas se hraje od 19.05 v sousedním Essenu, vstupenky od 8 do 28 eur jsou stále k dispozici. Přenos z utkání chystá i ČT Sport.

„V Dubaji jsme absolvovali 900 minut velice intenzivního tréninku a k tomu dvě přípravná střetnutí. V pondělí absolvujeme přípravu, při níž si budeme zvykat na tuzemské podmínky, v úterý hrajeme se Spartou a vše samozřejmě směřujeme k tomu, abychom byli na sobotní první bundesligové utkání co nejlépe připraveni. A abychom byli připraveni na celé jaro, protože od února už nás čekají anglické týdny," připomněl po návratu z Dubaje trenér Tuchel.

Reklama

Související témata: