Hlavní obsah

Lewandowski útočí na lídra Aubameyanga

Karel FeltPrávo

Polský kanonýr Robert Lewandowski útočí na titul krále střelců bundesligy. V úvodním jarním kole zařídil Bayernu Mnichov dvěma brankami výhru v Hamburku a se sedmnácti trefami už je v pořadí o jediný gól druhý.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Spokojený střelec Bayernu Mnichov Robert Lewandowski.

Článek

„Bylo to důležité vítězství. Po zimní pauze se potřebujeme rozehrát, nebylo to ideální, o to cennější je tříbodový vstup do nového roku," uvedl na klubovém webu Lewandowski. „Skládám poklonu svým hráčům. Podali skutečně týmový výkon," dodal kouč Josep Guardiola.

Lídr střelecké tabulky Pierre Emerick Aubameyang z Dortmundu tentokrát neskóroval, ale k výhře svého týmu 3:1 ve šlágru kola v Mönchengladbachu přispěl jednou asistencí. Hrálo se o druhé místo za suverénním Bayernem. Souboj Borussií byl tradičně ostrý jako břitva a Dortmund zopakoval výsledek z úterní přípravy se Spartou, přičemž na trávníku se objevila i stejná sestava, která vyběhla proti Pražanům.

„Odvedli jsme dobrou práci, byli jsme perfektně připraveni. Takhle hrají chlapi. Mám ze zápasu dobrý pocit," radoval se kouč Thomas Tuchel. „Bayern vyhrál, my také, nic se nemění. Zbývá ještě mnoho zápasů, nic není rozhodnuto," odmítl záložník Ilkay Gündogan, že by byl osmibodový náskok Mnichovanů nedostižný.

Na rozdíl od sparťanů obrana domácích udržela kanonýra Aubameyanga na uzdě. Tím však otevřela prostor jiným střelcům. A vyšel předpoklad, že Marco Reus, který přišel do Dortmundu právě z Mönchengladbachu, bude mít zvláštní motivaci. Však také otevřel skóre zápasu. „Vždycky chci vyhrát, tím spíš v Mönchengladbachu. Tři body jsou skvělé, ale mohli jsme vést přece jen dřív a náskok pak třeba i zvýšit," nebyl stoprocentně spokojený střelec.

Reklama

Související témata: