Hlavní obsah

Dortmund svého afrického snajpra neprodá. Ani za sto miliónů eur, tvrdí šéf Borussie

Dortmund/Praha

Ani sto miliónů eur nebude zájemcům z Anglie či Francie stačit, pokud by s takovouto nabídkou dorazili do Dortmundu a chtěli koupit gabonského snajpra ve službách Borussie Aubameyanga. „I kdyby takováto nabídka přišla, nebude pro nás relevantní. Nemíníme Aubu prostě prodat,“ zvěstoval šéf dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pierre-Emerick Aubameyang z Dortmundu během přípravného utkání se Spartou v německém Essenu.

Článek

Nové spekulace o možném odchodu Pierre-Emericka Aubameyanga vyvolala slova německého internacionála Lothara Matthäuse, který o víkendu prohlásil, že anglický klub zajímající se o gabonského kanonýra by musel zaplatit přes sto milionů eur, tedy kolem dvou a půl miliardy korun, aby gabonského útočníka zvoleného nejlepším fotbalistou Afriky roku 2015 získal.

„Zdá se, že Matthäus je v obraze, ale ani takováto nabídka by pro nás nebyla relevantní," reagoval Watzke, když po výhře jeho Borussie v úvodním jarním duelu bundesligy v Moenchengladbachu přišla na přetřes budoucnost šestadvacetiletého kanonýra.

Do Francie se vracet nechce

Ten se sice v ostře sledovaném klání střelecky neprosadil, takže má na kontě dál 18 gólů v 18 ligových zápasech, ale zájem o něho je pořád veliký. Ten největší projevuje londýnský Arsenal, stejně jako se nově ozývá Paris Saint Germain.

Aubameyangovi se však zpátky do Francie, kde už působil v barvách St. Etienne, Monaka a Lille, ani trochu nechce.

„Loni to aktuální být mohlo, ale teď rozhodně nemám v úmyslu vracet se do Francie. Ani na Parc des Princes mě nenalákají," odmítl gabonský legionář v rozhovoru pro Canal+, že by třeba jen uvažoval o přestupu do PSG.

„Jsem v Dortmundu spokojený a nevidím důvod, proč bych měl z Borussie odcházet. Našel jsem tady druhý domov," dává Aubameyang najevo, že žlutočerný dres svléknout nemíní. Ostatně, v Dortmundu prodloužil smlouvu až do roku 2020.

„Všem zájemcům řeknu jedno jediné. Aubu neprodáme," potvrdil i klubový šéf Watzke, že Borussie se nenechá ani závratnou sumou zlomit.

Reklama

Související témata: