Hlavní obsah

Brémy - Hertha 3:3Darida vstřelil v bundeslize parádní gól, jeho Hertha ale v závěru přišla o výhru

Berlín
Aktualizováno

Vydařený zápas odehrál v německé bundeslize záložník Herthy Vladimír Darida. Nádhernou ranou z dálky otevřel skóre střetnutí v Brémách. Berlínský tým však odjížděl z hřiště Werderu zklamaný, v posledních patnácti minutách totiž ztratil dvougólové vedení a musel se smířit s remízou 3:3. V tabulce druhý Dortmund porazil zásluhou dvou branek Aubameyanga Ingolstadt 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Herthy Vladimír Darida.

Článek

Darida se zaskvěl po půl hodině hry, kdy se z přibližně 25 metrů opřel do míče a nádhernou střelou nedal brankáři Wiedwaldovi šanci. Český reprezentant tím v Brémách otevřel skóre zápasu, což se mu podařilo ve čtyřech z posledních šesti soutěžních utkání berlínského celku.

Bývalý plzeňský středopolař se radoval ze své čtvrté ligové trefy v sezóně. Hosté odcházeli do kabin ještě s lepší náladou, když na 2:0 zvýšil z přímého volného kopu Plattenhardt.

V polovině druhého dějství vstřelil kontaktní gól střídající Bartels, vzápětí ale vrátil berlínskému celku dvoubrankový náskok s deseti zásahy nejlepší střelec Herthy Kalou. Ani to ale týmu z hlavního německého města nestačilo k tříbodovému zisku.

Čtvrt hodiny před koncem byl v pokutovém území faulován Ujah a nařízenou penaltu proměnil Pizarro, dvě minuty na to dokázal srovnat po Junuzovičově rohovém kopu García. Hertha i přes ztrátu zůstala na třetím místě a prodloužila sérii bez porážky na pět zápasů. V sestavě Brém nechyběl obránce Theodor Gebre Selassie, jenž odehrál 100. bundesligový zápas.

Aubameyang zařídil výhru Borussie

Z prvního gólu se v zápase Dortmund - Ingolstadt radovali v 66. minutě hosté, rozhodčí Winkmann jej ale neuznal. Hummels sice poslal míč za záda vlastního brankáře Bürkiho, situaci ale předcházel faul právě na domácího kapitána.

O chvíli později se favorit zápasu dostal do vedení, když se po Piszczekově centru hlavou prosadil Aubameyang. Opakované záběry ale ukázaly, že gabonský reprezentant byl v době přihrávky v ofsajdu. Druhý Aubameyangův gól z 86. minuty už byl naprosto regulérní.

Na čtvrté místo se po výhře 3:0 nad posledním Hannoverem posunul Leverkusen, dvěma góly se prezentoval Hernández. Nezaváhalo ani páté Schalke, které na půdě nováčka Darmstadtu zvítězilo 2:0. V základní sestavě Augsburgu nastoupil záložník Jan Morávek a stejně jako v minulém kole jeho tým remizoval 0:0, tentokrát na svém stadiónu s Frankfurtem.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Augsburg - Eintracht Frankfurt 0:0
Brémy - Hertha Berlín 3:3 (67. Bartels, 75. Pizarro z pen., 77. García - 29. Darida, 41. Plattenhardt, 71. Kalou)
Darmstadt - Schalke 0:2 (43. Meyer, 53. Sané)
Dortmund - Ingolstadt 2:0 (77. a 86. Aubameyang)
Leverkusen - Hannover 3:0 (63. z pen. a 87. Hernández, 44. Kiessling)
Stuttgart - Hamburk (66. vlastní Hunt, 88. Kravec - 75. Rudnevs)

Reklama

Související témata: