Hlavní obsah

Gebre Selassie v Brémách nepanikaří: Stačí dva vydařené zápasy a jsme úplně jinde

Karel FeltSport.czPrávo

Devětadvacetiletý pravý obránce Theodor Gebre Selassie hraje v barvách Werderu Brémy pravidelně. Nastoupil i v sobotu proti Daridově Hertě Berlín a pomohl otočit zápas z 0:2 na konečné skóre 3:3.

Foto: Profimedia.cz

Theodor Gebre Selassie z Brém v sobotním utkání proti Hertě Berlín.

Článek

Prohrávali jste s Herthou už 0:2. Křičelo se o půli v kabině, nebo spíš povzbuzovalo?

Nebyla to ideální situace. Vláďa Darida dal parádní gól, druhý jsme dostali z penalty. Nebyli jsme horší o dva góly, takže v kabině jsme se povzbuzovali, že s tím ještě dokážeme něco udělat. A nakonec z toho byl alespoň bod, který má velkou cenu.

Kde se ve vás bral optimismus, že dokážete ještě bodovat v utkání s třetím týmem tabulky?

My už jsme dokázali zvládnout zápas, v němž jsme prohrávali 0:4, takže nebyl důvod k panice. Navíc jsme věděli, že nejsme horší, než Hertha, prostě jim to sedlo. Byli jsme pozitivní.

Zahrál jste si na Daridu?

Během zápasu jsme se vůbec nepotkali, i když on hraje na velkém prostoru. Popovídali jsme si po utkání.

Werder je v tuhle chvíli šestnáctý, což je barážová příčka. Na druhou stranu stačí tři body a jste v našlapaném středu tabulky. Jak situaci v klubu berete?

Nepanikaříme. Důležité bylo, že jsme vyhráli úvodní jarní zápas na Schalke. S Herthou máme bod. Jedná se o týmy z horní poloviny tabulky, takže čtyři body bereme jako zisk. Střed tabulky neodskočil. Stačí dva vydařené zápasy a jsme úplně jinde. Netrápíme se umístěním, jsme tam, kde jsme přezimovali, ale jsme v plusu, není to špatný začátek. Do konce bundesligy ale zbývá ještě spousta zápasů.

Hrajete pravidelně, takže jste spokojený?

Jen s tím, že hraji pravidelně, jinak ne. Podzim se nám hrubě nepovedl, a to se podepíše i na jednotlivcích. Doufám, že teď už to půjde nahoru, jak co se týká mě, tak i týmu.

Pavel Kadeřábek, váš největší konkurent na místo pravého obránce v reprezentaci je s Hoffenheimem ještě pět bodů pod vámi...

(úsměv) Ale na to trenér Vrba určitě koukat nebude. Určitě Pavlovi přeji, aby se dostali výš, ale ne na náš úkor.

Evropský šampionát se blíží, už o něm třeba jen okrajově myslíte?

Kdepak, teď vůbec ne! V hlavě mám Werder a co nejrychlejší postup tabulkou. Když se bude dařit mužstvu, bude se dařit i mně a šance dostat se na šampionát bude o to větší.

Reklama

Související témata: