Hlavní obsah

Augsburg - Bayern 1:3Lewandowski dal další dva góly a Bayern opět zvítězil

Mnichov

Bayern Mnichov po dalších dvou brankách Roberta Lewandowského zvítězil v 21. kole německé fotbalové ligy v bavorském derby na hřišti Augsburgu 3:1. Bayern je v čele bundesligy o osm bodů před druhým Dortmundem.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov oslavuje jeden ze svých gólů proti Augsburgu.

Článek

Lewandowski navázal na skvělou formu z úvodu roku. Polský útočník se poprvé prosadil po čtvrthodině hry, kdy se po Müllerově přihrávce obtočil kolem obránce a poslal míč přesně k tyči. Bayern byl i po vedoucím gólu jasně lepší a jen špatná produktivita mu bránila ve vstřelení více gólů.

Nakonec se po hodině hry dočkal opět Lewandowski, který využil rychlého protiútoku, do nějž ho přesnou přihrávkou poslal Thiago Alcantara. Lewandowski se od začátku roku trefil pošesté, přičemž nastřílel všechny ligové branky svého týmu.

Tuto bilanci přerušil až v 78. minutě Thomas Müller, který zvýšil na 3:0. Augsburgu se sice zásluhou Raúla Bobadilly povedlo čtyři minuty před koncem snížit, ale i tak o vítězství Bayernu nebylo pochyb.

Ve druhém nedělním zápase zvítězil Hamburk nad Borussií Mönchengladbach 3:2 a odskočil Brémám, jimž patří barážová šestnáctá pozice, na rozdíl šesti bodů. Naopak v minulé sezoně třetí Gladbach je až sedmý, i když na třetí Leverkusen ztrácejí svěřenci Andrého Schuberta jen tři body.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Hamburk - Mönchengladbach 3:2 (38. vlastní Hinteregger, 41. Rudnevs, 80. Iličevič - 14. Johnson, 88. Raffael)
Augsburg - Bayern Mnichov 1:3 (86. Bobadilla - 15. a 62. Lewandowski, 78. Müller)

Reklama

Související témata: