Hlavní obsah

Leverkusen - Dortmund 0:1Borussia vyhrála duel, který přerušil rozhodčí

Leverkusen

Borussia Dortmund zvítězila ve 22. kole německé fotbalové ligy na hřišti Bayeru Leverkusen 1:0 a udržela se v osmibodovém závěsu za vedoucím Bayernem Mnichov. Leverkusen zůstal čtvrtý.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Dortmundský Pierre-Emerick Aubameyang právě rozhodl duel v Leverkusenu.

Článek

O výsledku rozhodl v 64. minutě Aubameyang. Na konci rychlého protiútoku poslal Durm přihrávku před prázdnou bránu a gabonský kanonýr vstřelil 31. soutěžní gól v sezoně. V bundeslize jich má na kontě 21, o jeden méně než lídr tabulky střelců Lewandowski z Bayernu.

Poté se ale více než deset minut nehrálo. Domácímu trenérovi Rogeru Schmidtovi se nelíbilo, že Dortmund na začátku gólové akce rozehrál přímý kop o několik metrů dál, než došlo k zákroku Kiesslinga. Rozhodčí Felix Zwayer sice kouče vykázal na tribunu, jenže Schmidt odmítl lavičku opustit. Zwayer proto poslal oba týmy do šaten a pokračovalo se až o několik minut později.

Schmidt už se na lavičku nevrátil. Jeho tým ale mohl v úplném závěru vyrovnat, do velké šance se po akci Bellarabiho dostal Javier Hernández, jenže z deseti metrů zamířil těsně vedle.

Prohru Leverkusenu nevyužilo Schalke, které také bojuje o postup do Ligy mistrů, doma ale jen remizovalo se Stuttgartem 1:1. Boj o umístění v první čtyřce je za Bayernem a Dortmundem velmi vyrovnaný. Třetí Herthu Berlín a sedmou Mohuč dělí tři body. Schalke patří šestá příčka.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Leverkusen - Dortmund 0:1 (64. Aubameyang),
Hannover - Augsburg 0:1 (14. Ku Ča-čchol),
Schalke - Stuttgart 1:1 (14. Belhanda - 74. Harnik).

Reklama

Související témata: