Hlavní obsah

Kadeřábek přihrál na vítězný gól. Nový trenér chce, abych hlavně útočil, smál se

Hoffenheim

Dvojí euforii si vychutnával fotbalový obránce Pavel Kadeřábek. Jeho Hoffenheim porazil Mohuč 3:2, přičemž šlo o první jarní výhru klubu českého reprezentanta. Ten navíc v předešlém bundesligovém kole po nástupu nového trenéra nehrál, a tak cítil úlevu, že byl zpátky v základní sestavě. A přihrál na vítězný gól.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek věří, že bude mít jisté místo v základní sestavě i pod trenérem Nagelsmannem.

Článek

Ulevilo se všem v klubu po první jarní výhře, díky níž jste zase ve hře o záchranu?

Oddechli jsme si moc. Sice jsme vybojovali teprve druhé domácí vítězství v sezóně, ale když jsme nezvládli v předešlých jarních kolech zápasy s Darmstadtem a jen remizovali v Brémách, panovala nervozita, aby nám týmy před námi neutekly.

Zatímco minulé kolo v Brémách jste zůstal jen na lavičce náhradníků, nyní jste k triumfu přispěl velmi dobrým výkonem a gólovou asistencí.

Přitom do pauzy jsem se necítil moc dobře. Celý den pršelo a na mé straně bylo hřiště totálně rozbahněné. Nedalo se ani běhat, míč se zastavoval ve vodě. Ale po přestávce jsem byl na lepší části plochy, hrálo se mi super. Když jsme zvýšili na 3:1, věřil jsem v klidný závěr. Ale inkasovali jsme za dvě minuty a strachovali se. Celkově to ale byl nejlepší výkon týmu od mého letního příchodu.

Před minulým zápasem tým po trenéru Huubu Stevensovi, který skončil kvůli zdravotním potížím, převzal Julian Nagelsmann a hned v prvním duelu vás nechal sedět. Nebyl jste nervózní?

Ne. Tedy do té doby, než jsem v českých médiích četl, že směrem k mistrovství Evropy je to špatné, to mě znervóznilo. V Brémách nový trenér zvolil rozestavení s třemi obránci, takže jsem neměl místo. Ale snad to fakt byla výjimka. Odehrál jsem čtyři z pěti jarních zápasů, pokaždé se cítil skvěle. Už na soustředění jsem byl v pohodě, moje výkony šly nahoru. S týmem jsem se sžil.

V probíhající sezóně máte už třetího trenéra. Jak časté rošády vnímáte?

Stevensův odchod mě mrzel. Stavěl mě pravidelně a mám pocit, že mě měl rád. Když mě pak jeho nástupce hned v prvním utkání do sestavy nezařadil, tak jsem nevěděl, co si myslet. Byl jsem rozpačitý.

Nagelsmannovi je 28 let. Už vás vedl tak mladý trenér?

Nikdy, ani v žácích. Je starší o čtyři roky, což je zvláštní. Má respekt, snaží se s námi mluvit, držet kamarádský vztah. Kdyby jenom řval, starší kluci by ho nevzali. Nic si nevynucuje. Je to nová zkušenost, myslím, že příjemná změna. Během týdne a půl, co je u týmu, sází všechno na ofenzívu, chce hrát hodně útočný fotbal. Říkal mi, abych hlavně útočil a nebránil... (směje se) Samozřejmě si musím plnit úkoly dozadu, ale nabádá mě, abych hodně vyjížděl. Diváci na nás v předchozích zápasech pískali, hráli jsme hodně defenzívně. Nový kouč je zastáncem varianty výhry 4:3 než držení bezbrankové remízy.

Reklama

Související témata: