Hlavní obsah

Vzpurný kouč Leverkusenu nesmí ve třech zápasech na lavičku

Berlín

Trenér Roger Schmidt nesmí ve třech zápasech vést fotbalisty Leverkusenu za to, že v nedělním utkání německé ligy s Dortmundem odmítl po vykázání na tribunu opustit lavičku. Zákaz činnosti v dalších dvou duelech dostal s podmínkou do konce června příštího roku. Navíc ho svaz potrestal pokutou 20 000 eur (540 000 korun).

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér Leverkusenu Roger Schmidt (vpravo) a rozhodčí Felix Zwayer.

Článek

Kvůli Schmidtovu vzpurnému chování byl nedělní šlágr 22. kola na více než deset minut přerušen. Jeho svěřenci inkasovali v 64. minutě jedinou branku zápasu a kouči domácího týmu se nelíbilo, že Dortmund na začátku gólové akce rozehrál přímý kop o několik metrů dál, než po zákroku Stefana Kiesslinga měl.

Rozhodčí Felix Zwayer poslal Schmidta za protesty na tribunu, a když trenér odmítl z lavičky odejít, nařídil sudí týmům, aby se odebraly do šaten. Hra pokračovala až po neplánované pauze, Schmidt už se na lavičku nevrátil.

Pokutu dostal také sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler, který po zápase v televizním rozhovoru rozhodčímu vyčetl, že neodpískal proti Dortmundu penaltu za hru rukou. Mistr světa z roku 1990 zaplatí 10 000 eur.

Dortmund se díky těsné výhře udržel v osmibodovém závěsu za vedoucím Bayernem Mnichov. Leverkusen zůstal v tabulce čtvrtý.

Reklama