Hlavní obsah

Wolfsburg - Bayern 0:2K pěti podzimním gólům proti Wolfsburgu přidal Lewandowski další

I druhý souboj obhájce titulu a úřadujícího vicemistra v německé fotbalové lize ovládl Bayern Mnichov. Po zářijovém vítězství nad Wolfsburgem 5:1 tentokrát vyhrál na jeho hřišti "jen" 2:0.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Útočník Bayernu Robert Lewandowski (třetí zprava) slaví se spoluhráči gól proti Wolfsburgu ve 23. kole bundesligy.

Článek

Zatímco na podzim se postaral o všechny góly Bayernu polský kanonýr Lewandowski, v sobotu se spokojil s jedním zásahem. Po Comanově vedoucí brance z 66. minuty o chvíli později pojistil vítězství hostů svou 23. brankou v sezóně, kterou si upevnil vedení v tabulce střelců.

Bayern zvýšil svůj náskok v čele soutěže před Dortmundem na 11 bodů. Druhá Borussia má k dobru nedělní utkání proti Hoffenheimu. Wolfsburg v této sezoně sleduje čelo tabulky zpovzdálí, na osmé příčce má o polovinu bodů méně než Bayern.

Zachraňující se Brémy odvrátily porážku s nováčkem Darmstadtem v 89. minutě, kdy se trefil kanonýr Pizarro. Pro peruánského útočníka to byl 183. bundesligový gól, kterým v historické tabulce předstihl na pátém místě Ulfa Kirstena. Za Werder, který už popáté za sebou nedokázal vyhrát, odehrál celý zápas český obránce Theo Gebre Selassie.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Brémy - Darmstadt 2:2 (33. Ujah, 89. Pizarro - 44. Wagner z pen., 82. Sulu)
Hamburk - Ingolstadt 1:1 (7. Drmic - 61. Hinterseer)
Stuttgart - Hannover 1:2 (18. Werner - 32. a 84. Schulz)
Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:2 (66. Coman, 74. Lewandowski)

Reklama

Související témata: