Hlavní obsah

Dortmund - Hoffenheim 3:1Dortmund otočil zápas s Hoffenheimem

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu otočili zápas 23. kola německé ligy s Hoffenheimem a po výhře 3:1 ztrácejí na vedoucí Bayern Mnichov znovu osm bodů. Za poražený tým odehrál celý zápas obránce Pavel Kadeřábek. Mönchengladbach remizoval na hřišti Augsburgu 2:2 a posunul se na čtvrté místo o skóre před Mohuč, která porazila Leverkusen 3:1.

Článek

Souboj druhého Dortmundu s předposledním Hoffenheimem měl překvapivý průběh, když v 25. minutě vstřelil svůj druhý gól v sezoně záložník hostů Rudy, který dnes slaví 26. narozeniny. První trefu v tomto bundesligovém ročníku si Rudy připsal v září právě proti Borussii.

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Tuchel záložníka Gündogana a ten po chvíli na hřišti nastřelil tyč. Oslavu Rudymu pokazil zákrok z 58. minuty, kdy zezadu fauloval unikajícího Aubameyanga a dostal rovnou červenou kartu.

Přesilovku Dortmund v závěrečné desetiminutovce využil k obratu. Nejprve se prosadil Mchitarjan, pět minut před koncem dokonal zvrat střídající Ramos a pojistku v nastavení přidal 22. gólem v sezoně Aubameyang. Borussia zvítězila potřetí v řadě. Hoffenheim zůstal předposlední o tři body za Brémami, které se nacházejí na barážové šestnácté pozici.

V Augsburgu se jako první radoval Mönchengladbach, když svůj desátý gól v sezoně dal nejlepší střelec Borussie Raffael. Domácí ale dvěma slepenými brankami z 50. a 53. minuty skóre otočili. Po Verhaeghově centru z pravé strany se hlavou prosadil Finnbogason, následně se k odraženému míči dostal Caiuby a dokonal obrat.

Hosté na vyrovnávací gól dlouho nečekali, už v 55. minutě o dělbě bodů rozhodl Johnson. V závěru trefil Finnbogason tyč. Domácí záložník Jan Morávek odehrál první poločas. Mönchengladbach dosud nedokázal v bundeslize v Augsburgu zvítězit, jediný triumf si připsal v březnu 2008 v druhé nejvyšší soutěži.

Mohuč rozhodla o výhře nad Leverkusenem v úvodní hodině hry, kdy se dvakrát prosadil Malli a jeden gól přidal Córdoba. Čestnou branku hostů dal v 65. minutě Hernández, který ve svých prvních 19 bundesligových zápasech zaznamenal 14 zásahů, což se naposledy povedlo v sezóně 2004/05 slovenskému fotbalistovi Marku Mintálovi v dresu Norimberku.

Šanci posunout se na čtvrté místo nevyužilo Schalke, které remizovalo ve Frankfurtu bez branek a zůstalo sedmé. Celek z Gelsenkirchenu potřetí v řadě nevyhrál, Eintracht má ještě o dva zápasy delší sérii bez tříbodového zisku.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Augsburg - Mönchengladbach 2:2 (50. Finnbogason, 53. Caiuby - 33. Raffael, 55. Johnson)
Dortmund - Hoffenheim 3:1 (80. Mchitarjan, 85. Ramos, 90.+2 Aubameyang - 25. Rudy)
Mohuč - Leverkusen 3:1 (14. a 58. z pen. Malli, 32. Córdoba - 65. Hernández)
Eintracht Frankfurt - Schalke 0:0

Reklama

Související témata: