Hlavní obsah

Slávisté znovu odmítli stíhat Spartu

PRAHA

Fotbalisté Slavie znovu promarnili možnost vrátit se do hry o mistrovský titul. Už pošesté v řadě nedokázali na hřišti soupeře zvítězit: v duelu 27. kola hráli bez branek v Brně. Na Spartu nyní ztrácejí tři body, ale jejich letenský rival má před sebou nedělní domácí zápas s Jabloncem.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Štěpán Vachoušek ze Slavie Praha (vpravo) a Aleš Schuster z Brna v utkání první fotbalové ligy.

Článek

Brněnský gólman Belic už 441 minut drží neprůstřelnost, naopak slávisté venku neskórovali přes pět hodin. Slávisté, namlsaní vysokou domácí výhrou nad Ostravou, začali svižněji, ale jejich hře příliš nepřál nerovný terén. Ke své škodě hru brněnské 'oranici' nepřizpůsobili, přesto jim jejich první vydařená kombinační akce málem vyšla i gólově. Jinak hodně nenápadný Vachoušek po přihrávce od Tomáše Doška v deváté minutě obešel i gólmana Belice, jenže se přitom dostal do ostrého úhlu a nastřelil pouze boční síť brněnské branky.

Také největší šance domácích během prvního poločasu rozvlnila jen vnější síť. Zrodila se už v sedmé minutě, kdy si po Musilově přistrčení Pacanda chytře došel pro střeleckou možnost metr do pokutového území, ale Černého neohrozil. Po úvodu, v němž byli slávisté aktivnější, se začali více osmělovat domácí a zvláště Pacanda několikrát zamotal soupeřově obraně hlavu. Jeho další střelecké pokusy ale skončily mimo tyče.

I po přestávce hosté nedokázali opustit svůj fotbalovější styl, jímž neuměli najít účinnou zbraň na účelnou hru Brna. Domácí řešili obranné situace jednodušeji, v ofenzívě nacházely přízemní pasy všudybyla Pacandu a vysoké centry vytáhlého Libora Doška, zatímco slávistům citelně chyběla chytrá přihrávka absentujícího Dostálka. V 55. minutě našel recept k překonání nedobytné brněnské obrany Vachoušek: vyslal středem šestnáctky do uličky Pitáka, který ale v tísni nestačil míč usměrnit a mířil přímo do Belice. Nastartoval tím však alespoň aktivnější hru svého týmu, kterému při stíhání vedoucí Sparty remíza nevoněla.

Jenže šance si slávisté nevytvářeli a místo toho otvírali okénka v obraně. V 74. minutě na to málem doplatili, protože Abrahámův centr našel nabíhajícího Libora Doška, který ve slibné šanci hlavou přestřelil, stejně jako vzápětí Pacanda. Největší šanci si však domácí nachystali až na předposlední minutu. To vypálil Zúbek z pěti metrů z voleje po Pacandově rohu, ale do jeho střely skočil Petrouš a zachránil tím Slavii před porážkou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články