Hlavní obsah

Köln - Bayern 0:1Bayern vyhrál v Kolíně, Hertha i díky Daridovi drží třetí místo

Berlín

Lídr německé fotbalové ligy Bayern Mnichov zvítězil na hřišti Kolína nad Rýnem 1:0 a odskočil druhému Dortmundu na rozdíl osmi bodů. Borussii čeká utkání 27. kola až v neděli na hřišti Augsburgu. Hertha Berlín si pojistila třetí místo výhrou 2:1 nad Ingolstadtem. V boji o záchranu podruhé za sebou zvítězil Hoffenheim, který vyhrál 3:1 v Hamburku.

Článek

O výhře Bayernu rozhodl už po deseti minutách Robert Lewandowski křížnou střelou z vápna. Polský útočník vstřelil 25. ligový gól v sezóně, což se mu povedlo poprvé v kariéře. Zároveň je teprve čtvrtým hráčem Bayernu, který se na tuto metu v jediné sezóně dostal.

V dresu Herthy odehrál 85 minut Vladimír Darida a český záložník se podílel na vítězné brance. Rozehrál akci, na jejímž konci nacentroval Haraguči na Salomona Kaloua, který zvýšil na 2:0. Už před ním se prosadil právě Haraguči. Ingolstadt stačil pouze snížit.

Wolfsburg je remizoval

Hoffenheim s dalším českým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem vedl po slepených gólech Kramariče z penalty a Vollanda. Hamburku se ještě na konci první půlhodiny podařilo snížit po Kadeřábkově ruce v pokutovém území, penaltu proměnil Hunt. Tříbodový zisk hostů ve druhém poločase potvrdil Vargas.

Jen o bod víc než Hoffenheim mají Brémy, které nedokázaly doma porazit Mohuč. Po úvodním gólu hostů v závěru poločasu srovnal z penalty Claudio Pizarro, který vstřelil 101. ligový gól za Werder a vyrovnal rekord Marca Bodeho.

Čtvrtfinalista Ligy mistrů Wolfsburg doma pouze remizoval s Darmstadtem 1:1. Od porážky s nováčkem soutěže ho zachránil gól Andreho Schürrleho ze třetí minuty nastavení. Wolfsburg zůstal v tabulce osmý.

Německá fotbalová liga - 27. kolo
Brémy - Mohuč 1:1 (45.+3 Pizarro - 38. Baumgartlinger)
Hamburk - Hoffenheim 1:3 (30. Hunt z pen. - 20. Kramarič z pen., 23. Volland, 67. Vargas)
Hertha Berlín - Ingolstadt 2:1 (54. Haraguči, 69. Kalou - 75. Hinterseer)
Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 0:1 (10. Lewandowski)
Wolfsburg - Darmstadt 1:1 (90.+3 Schürrle - 82. Wagner)
Eintracht Frankfurt - Hannover 1:0 (33. Ben-Hatira)

Reklama

Související témata: