Hlavní obsah

Augsburg - Dortmund 1:3Dortmund vyhrál v Augsburgu a na Bayern znovu ztrácí pět bodů

Fotbalisté Dortmundu otočili zápas 27. kola německé ligy a v Augsburgu zvítězili 3:1. Borussia podesáté v řadě bodovala a na vedoucí Bayern Mnichov znovu ztrácí pět bodů. Leverkusen zvítězil ve Stuttgartu 2:0 a posunul se na šesté místo tabulky. Na obou gólech se podíleli Julian Brandt a Karim Bellarabi. Leverkusen bodoval potřetí za sebou.

Foto: Stefan Puchner, ČTK/AP

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu proti Augsburgu.

Článek

Augsburg vstoupil do utkání s Dortmundem aktivně. Caiubyho pokus ještě gólman Bürki zneškodnil, Finnbogason ale o chvíli později už zakončil do odkryté branky. Borussia od té doby převzala otěže zápasu a ještě před přestávkou po pěkné kombinaci vyrovnal Mchitarjan.

V druhém dějství měli šance takřka výhradně hosté a dvě z nich se jim podařilo proměnit. Nejaktivnější byl kolumbijský útočník Ramos, který nejprve asistoval střídajícímu Castrovi a následně sám překonal gólmana Manningera, který odchytal první utkání v sezoně. Záložník Augsburgu Jan Morávek nebyl v nominaci, jeho tým z posledních pěti zápasů získal pouhé tři body.

V 11. minutě otevřel Leverkusen ve Stuttgartu skóre, když Bellarabi předložil míč Brandtovi a ten překonal gólmana Tytoně. Bayer dál dominoval a krátce po změně stran si oba hráči role vyměnili. Brandt asistoval Bellarabimu, který se prosadil ve čtvrtém utkání proti Stuttgartu po sobě.

Leverkusen neprohrál s VfB už 12 utkání, naposledy se Stuttgart z výhry radoval v dubnu 2010. Jeho útočník Jan Kliment sledoval zápas z lavičky.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Stuttgart - Leverkusen 0:2 (11. Brandt, 49. Bellarabi)
Augsburg - Dortmund 1:3 (16. Finnbogason - 45. Mchitarjan, 69. Castro, 75. Ramos)

Reklama

Související témata: