Hlavní obsah

Darida by si na Real Madrid troufl. Ale zůstává v klidu

Praha

S Hertou Berlín útočí na Ligu mistrů, s reprezentací stojí před mistrovstvím Evropy. Neubírají se ale teď myšlenky Vladimíra Daridy jiným směrem? A sice do Madridu? Před několika dny přišel německý list Süddeutsche Zeitung s informací, podle níž je český záložník na seznamu potenciálních posil slavného Realu...

Vladimír Darida o Herthě a reprezentační přípravěVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„V den, kdy se to objevilo v médiích, se mi nezastavil telefon. Ale jsem nohama na zemi, žiju fotbalem v Berlíně. Máme ještě sedm zápasů v bundeslize, které chceme zvládnout," ujistil včera Darida.

„Nelámu si hlavu s tím, že jsem zaslechl o Realu. Líbí se mi v Německu, sedí mi to tam. O dalším nepřemýšlím," dodal. Pokud však v souvislosti s Bílým baletem padne jméno českého fotbalisty, je to mimořádná událost. Přinejmenším hodně neobvyklá. „S tím souhlasím. Je to pro mě motivace do dalších zápasů," podotkl 25letý Darida.

Od vedení tlak necítí

Zprávy o Realu samozřejmě probíral se svými nejbližšími i se svým agentem. Vidí šanci, že by se jednoho dne na San Bernabeu opravdu ukázal? „Říkám si, že skauti Realu si vytipují víc hráčů na jednu pozici, z nich si pak jednoho vyberou. Jsem hodně v klidu," usmál se záložník.

Jedním dechem však doplňuje, že pokud by se španělský gigant opravdu ozval, na angažmá v Bílém baletu by si troufl. „Kdyby přišla nabídka, tak bych hned řekl, že tam chci jít. Hned bych tam jel," pověděl Darida.

Na klubové úrovni prožívá nejpovedenější sezónu v zahraničí. Hertha je sedm kol před koncem německé ligy na třetí příčce, která zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. „Bylo by fajn si Champions League zahrát. Ale je to především téma pro fanoušky a novináře. Vedení nás nesvazuje, netlačí na nás, že musíme skončit třetí. Takže žádný stres," doplnil Darida.

Reklama

Související témata: