Hlavní obsah

Než vyrazil Kadeřábek za reprezentací, požádal svou partnerku o ruku. A zaskočil ji

Praha

Stihl nejen sraz fotbalové reprezentace, ale i zásnuby. Pro jeho přítelkyni Terezu Chlebovskou dost překvapivé. „Alespoň doufám, že jsem ji překvapil,“ ujišťoval sám sebe mladý legionář z bundesligového Hoffenheimu Pavel Kadeřábek, že svou modelku zaskočil. „Už dlouho jsem přemýšlel, že ji požádám o ruku, ale chtěl jsem, aby se to odehrálo v Praze, kde jsme doma. Takže když jsme v neděli vyrazili na výlet, poklekl jsem před ní a o její ruku si řekl. I prstýnek jsem pro ni měl. Myslím, že to opravdu nečekala.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek a jeho partnerka Tereza Chlebovská.

Článek

Pavel Kadeřábek o Hoffenheimu a reprezentaci.

Kadeřábek se ovšem může chlubit nejen zásnubami, ale i proměnou, kterou na jaře v Hoffenheimu zažívá. Jeho tým se pod vedením nového, teprve osmadvacetiletého trenéra Nagelsmanna dere ze dna bundesligové tabulky a mladý český legionář se na jeho vzestupu podílí.

Osmadvacetiletý trenér? To ještě nezažil

„V prvním utkání po jeho příchodu jsem sice nehrál, protože trenér vsadil na jiný systém a rozestavení, ale od utkání s Mohučí nastupuji pravidelně," pochvaluje si proměnu, k níž v klubu došlo. Sice nezvyklou, neboť není běžné, aby v tažení za záchranou dostal důvěru tak mladý kouč, ale pro Hoffenheim prospěšnou.

„I pro mě je to změna, protože pod tak mladým trenérem jsem nikdy nehrál. Snad jen v dorostu Sparty, kde byl trenérovým asistentem David Holoubek, byl také mladý kouč. Mně je ale jedno, zda je trenérovi padesát, nebo osmadvacet, hlavní je, že nastupuji v základní sestavě a hraju. Však i reprezentační kouč Vrba nám připomínal, že kdo nebude hrát v klubu, bude to mít s nominací do národního týmu těžší. Trochu jsem se proto obával, ale o to větší motivaci jsem měl, abych se prosadil," libuje si třiadvacetiletý obránce, že po půlroční aklimatizaci a přivykání na německý fotbal i tyto nástrahy zdolal.

„Zvykl jsem si, zapadl do party, němčinu postupně také zvládám. Rozumím všemu, jen s mluvením mám občas ještě problém. Ale co chci, to řeknu," přiznává Kadeřábek, že už se dokonale adaptoval a s novým trenérem našel společnou řeč.

Útočný fotbal mu vyhovuje

„Zatímco pod předchozím koučem Stevensem jsme museli myslet především na defenzívu, teď je to jiné. Nový trenér nám infikuje ofenzivní fotbal a chce, abychom útočili a dávali góly. Stále opakuje, že fanoušci nechodí na stadión proto, aby sledovali bezbrankové remízy, ale proto, že chtějí vidět góly. Na mě pak chce, abych se do ofenzívy zapojoval, což mně samozřejmě vyhovuje. Měl jsem takové úkoly ve Spartě, teď je mám i v Hoffenheimu.

Nagelsmann, který se měl původně ujmout mužstva až v létě, ale bídné výsledky a postavení mužstva jeho příchod uspíšily, zvládá svou záchranářskou misi bravurně. Hoffenheim posbíral od jeho příchodu v 21. kole už třináct bodů a je v tabulce šestnáctý.

„Vyhráli jsme čtyři zápasy, bodově se dotáhli na Hamburk, Brémy a Augsburg, a když po reprezentační přestávce zvládneme domácí střetnutí s Kolínem, mohli bychom uniknout z barážové příčky. Přitom situace už byla pro nás hodně kritická, i když kupodivu žádná panika nepropukla. Po příchodu nového kouče se navíc atmosféra zlepšila natolik, že jsme všichni začali věřit, že ligu zachráníme."

Ruka, která rukou nebyla

Mnohé přitom nasvědčuje, že Hoffenheim není v bundeslize právě dvakrát vítaným společníkem. I některé verdikty rozhodčích k této domněnce svádí, o čemž se ostatně i Kadeřábek přesvědčil. Po jeho domnělé ruce v zápase s Hamburkem totiž nařídil sudí Kircher penaltu, i když televizní záznam ukázal, že o ruku nešlo.

„Měl jsem přitom ruku u těla a míč mě trefil do ramene. V ten moment jsem se obával, aby se penalta nepromítla do průběhu utkání a výsledku, ale naštěstí jsme ho zvládli a vyhráli. Nebylo to poprvé, protože i v domácím zápase s Augsburgem se nám stalo něco podobného. Skutečně jsem slyšel zvěsti, že jsme uměle vytvořený provinční klub a že nás mezi sebe nechtějí, ale snad jsou to skutečně jen zvěsti a spekulace, protože nemyslím, že bychom někomu vadili," doufá Kadeřábek, že i v bundeslize se vše v dobré obrátí.

Ostatně, k podobné víře má důvod, když teď vlastně prožívá samé šťastné dny. Navíc završené pražskými zásnubami!

Zachrání se fotbalisté Hoffenheimu letos v bundeslize?
Ano
89,4 %
Ne
10,6 %
Celkem hlasovalo 2039 čtenářů.

Reklama

Související témata: