Hlavní obsah

Mönchengladbach - Hertha 5:0Mönchengladbach rozstřílel Herthu a je čtvrtý

Aktualizováno

Fotbalisté Mönchengladbachu zvítězili v 28. kole německé ligy nad Herthou Berlín 5:0, v tabulce poskočili ze sedmého na čtvrté místo a dnešnímu soupeři se přiblížili na rozdíl tří bodů. Reprezentační záložník Vladimír Darida odehrál za poražený tým 63 minut.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Fotbalisté Mönchengladbachu se radují z gólu proti Herthě.

Článek

Skóre domácí otevřeli ve 14. minutě, když brankář Jarstein špatně rozehrál, k míči se dostal Dahoud a po jeho přihrávce se prosadil Hazard. Zatímco v prvním poločase nebyla převaha domácích tak jednoznačná, po změně stran hřiště ovládli a potvrdilo se, že Hertě se nedaří otáčet zápasy, v nichž po úvodní pětačtyřicetiminutovce prohrává. Berlínskému celku se to nepovedlo v 25 duelech po sobě.

V poslední půlhodině skórovali Hahn, znovu Hazard a střídající hráči Herrmann a Traoré. Hosté nevstřelili ani čestný gól a Mönchengladbach tak udržel počtvrté v řadě čisté konto na domácím hřišti.

Hoffenheim nedosáhl na třetí výhru za sebou, alespoň bod za remízu 1:1 s Kolínem nad Rýnem mu navíc zachránil až v nastavení Volland. Na sestupové pozice tak má pouze jeden bod k dobru. Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim 79 minut.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Mönchengladbach - Hertha Berlín 5:0 (14. a 80. Hazard, 60. Hahn, 76. Herrmann, 85. Traoré),
Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 1:1 (90.+1 Volland - 69. Zoller)

Reklama

Související témata: