Hlavní obsah

Dortmund - Hamburk 3:0Borussia porazila Hamburk, za který dochytal zápas Drobný

Dortmund

Fotbalisté Dortmundu porazili v 30. kole německé ligy 3:0 Hamburk, za který po vyloučení Reného Adlera odchytal závěrečných 36 minut Jaroslav Drobný. Borussia ztrácí z druhého místa na vedoucí Bayern znovu sedm bodů.

Foto: Stefan Puchner, ČTK/AP

Fotbalisté Dortmundu se radují.

Článek

Po náročném čtvrtečním utkání čtvrtfinále Evropské ligy v Liverpoolu (3:4) udělal dortmundský trenér Tuchel několik změn v sestavě. Od začátku nastoupili hned dva sedmnáctiletí záložníci Pulisic a Passlack. První jmenovaný oslavil v 38. minutě svůj premiérový soutěžní gól za seniorský tým Borussie, když zakončil povedenou přízemní kombinaci domácích. V závěru poločasu přidal druhou branku Ramos.

Krátce po změně stran fauloval hamburský gólman Adler mimo vápno Kagawu a obdržel červenou kartu. Jeho místo zaujal poprvé od 5. prosince Drobný. Ani on v zápase neudržel čisté konto, když jej čtyři minuty před koncem také překonal Ramos. Kolumbijský útočník se prosadil poosmé v sezóně.

Dortmund zůstává jediným bundesligovým celkem, který v tomto ročníku neprohrál na domácím hřišti. Sérii bez porážky prodloužil už na 13 zápasů.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Dortmund - Hamburk 3:0 (44. a 86. Ramos, 38. Pulisic),
17:30 Mohuč - Kolín nad Rýnem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články