Hlavní obsah

Hoffenheim - Schalke 2:1Hoffenheim připravil Schalke pátou porážku, Kadeřábek nahrával

Aktualizováno

Fotbalisté Schalke si v 5. kole německé ligy připsali pátou porážku. Na hřišti Hoffenheimu prohráli 1:2, ačkoliv už od 4. minuty vedli po zásahu Maxima Choupo-Motinga. Ještě do poločasu ale domácí utkání otočili díky brance Andreje Kramariče, na kterou nahrál český bek Pavel Kadeřábek, gólu Lukase Ruppa.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Záložník Schalke Nabil Bentaleb - ilustrační foto.

Článek

Choupo-Motingova trefa byla teprve druhým gólem Schalke, které je se skóre 2:10 na posledním místě bundesligy. Další dva celky ze spodní části tabulky Hamburk a Ingolstadt mají totožné skóre, na rozdíl od Schalke však alespoň získaly po bodu.

Radost z rychlého gólu trápícího se celku netrvala dlouho. V 17. minutě z levé strany přesně nacentroval český reprezentant Kadeřábek na hlavu Kramariče, ve 41. minutě dorážel do prázdné branky Rupp. Pro Hoffenheim zařídil první bundesligovou výhru po sérii čtyř remíz.

Schalke prožívá nejhorší start do sezóny, pět porážek z pěti úvodních zápasů dosud nikdy nemělo.

Lipsko veze z Kolína nad Rýnem bod

Ligovou neporazitelnost si vedle Hoffenheimu a Bayernu Mnichov po pátém bundesligovém kole udržely po vzájemném zápase také celky Kolína nad Rýnem a Lipska. Hosté šli v Kolíně do vedení už v 5. minutě díky Oliveru Burkeovi, ještě do přestávky ale vyrovnal na konečných 1:1 Juja Osako.

Kolín, který v sezóně inkasoval teprve podruhé, tak nevyužil možnost přeskočit druhý Dortmund a na třetí příčce na něj ztrácí bod.

Výkop utkání musel být kvůli protestu kolínských fanoušků o čtvrt hodiny odložen. Přibližně stovka se jich před zápasem usadila na příjezdovou cestu ke stadionu, po které měl dorazit autobus s fotbalisty soupeře. Ti museli přijet oklikou, navíc jejich vůz nemohl zaparkovat v podzemních garážích.

Domácí příznivci podobně jako mnoho dalších v Německu považují Lipsko za umělý klub bez fanoušků a svou akcí dali najevo negativní postoj vůči nováčkovi soutěže. Lipský celek je sponzorován nadnárodní společností vyrábějící energetické nápoje a do nejvyšší soutěže se z páté ligy dostal za krátkou dobu od svého založení v roce 2009 i díky jeho finanční podpoře.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Hoffenheim - Schalke 2:1 (17. Kramarič, 41. Rupp - 4. Choupo-Moting)
Kolín nad Rýnem - Lipsko 1:1 (25. Osako - 5. Burke)

Reklama