Hlavní obsah

Augsburg - Bayern 1:3Bayern a Lipsko zůstaly i po devátém kole bez porážky

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v devátém kole německé ligy Augsburg na jeho hřišti 3:1 a zůstali v čele tabulky o dva body před Lipskem. Výhru úřadujícího mistra, který dosud nepoznal hořkost porážky, zařídili Robert Lewandowski a Arjen Robben, kteří se společně postarali o všechny tři branky. Také Lipsko zůstalo bez prohry, na hřišti Darmstadtu zvítězilo 2:0 díky brankám střídajícího Marcela Sabitzera.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Bayern Mnichov bez problémů porazil v 9. kole Bundesligy Augsburg 3:1.

Článek

Bayern rozhodl v Augsburgu už v prvním poločase, když si roli skórujícího hráče i asistenta vyzkoušeli Lewandowski a Robben. Augsburg měl také dvě gólové šance, hosty ale podržel brankář Neuer. Krátce po změně stran přidal třetí gól Bayernu po další Robbenově asistenci Lewandowski. Polský reprezentant potvrdil, že se mu proti bavorskému rivalovi daří: v 11 bundesligových zápasech mu dal 13 branek.

Domácí v 67. minutě zkorigovali stav zásluhou korejského záložníka Ku Ča-čchola, víc zdramatizovat zápas ale nedokázali a z posledních čtyř duelů získali pouze bod.

Brémy nezvládly duel s nováčkem

Větší šance byly v Dortmundu k vidění až v druhém poločase. V tom prvním domácí dokonce ani jednou nevystřelili. Po přestávce převzala Borussia otěže zápasu a velmi blízko brance byla v 55. minutě, Dembélé ale trefil břevno. Poprvé pod Tuchelovým vedením Dortmund nevyhrál čtyřikrát v řadě. Útěchou mu může být, že na domácím stadionu nepodlehl už 26 bundesligových utkání.

Brémy s obráncem Theodorem Gebre Selassiem nezvládly duel s nováčkem Freiburgem a prohrály 1:3. Už po poločase vedli hosté o dvě branky, když nejprve dobrou formu potvrdil Philipp, jenž vstřelil pátý gól v sezoně, a následně zvýšil z penalty Grifo.

Naději pro domácí vykřesal první brankou od dubna 2014 obránce García, definitivně o první venkovní výhře Freiburgu v sezoně rozhodl čtvrt hodiny před koncem tečovanou střelou Abrashi.

Leverkusen v závěru otočil zápas ve Wolfsburgu, když na Arnoldovu trefu z prvního dějství v poslední desetiminutovce zareagovali Mehmedi a Jedvaj. "Vlci" potřetí za sebou prohráli, z posledních osmi utkání navíc vydolovali pouhé tři body.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Augsburg - Bayern Mnichov 1:3 (67. Ku Ča-čchol - 19. a 48. Lewandowski, 21. Robben)
Brémy - Freiburg 1:3 (67. García - 29. Philipp, 39. Grifo z pen., 75. Abrashi)
Darmstadt - Lipsko 0:2 (57. a 82. Sabitzer)
Mohuč - Ingolstadt 2:0 (51. Malli z pen., 85. Öztunali)
Wolfsburg - Leverkusen 1:2 (37. Arnold - 79. Mehmedi, 84. Jedvaj)
Dortmund - Schalke 0:0.

Reklama