Hlavní obsah

Hoffenheim - Hertha 1:0Kadeřábkův tým ovládl souboj o třetí místo

Fotbalisté Hoffenheimu zvítězili v 9. kole německé ligy 1:0 nad Herthou Berlín a posunuli se před ni na třetí místo tabulky. Herthu přeskočil i Kolín nad Rýnem, jenž díky hattricku Anthonyho Modesteho zvítězil 3:0 nad trápícím se Hamburkem. O pátou ligovou výhru Hoffenheimu v řadě se postaral ve 31. minutě Niklas Süle. Celý zápas za Hoffenheim odehrál český reprezentant Pavel Kadeřábek, naopak Vladimír Darida na soupisce berlínského celku stále chyběl kvůli zranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kadeřábek v dresu české reprezentace.

Článek

Skvělou formu Hoffenheim potvrdil už v prvním poločase. Po půlhodině hry se do velké šance dostal Lukas Rupp, chvíli nato trefil aktivně hrající Kadeřábek hlavičkou břevno, napotřetí už se ale domácí radovali. Ve 31. minutě se na zadní tyči prosadil hlavou Süle.

Také po přestávce byli domácí aktivnějším týmem. Velkou šanci zdvojnásobit vedení měl v 72. minutě Andrej Kramarič, ale z malého vápna trefil pouze brankáře Runeho Jarsteina. Ten pak Kramariče ve velké šanci vychytal i podruhé v úplném závěru zápasu.

Pátým vítězstvím za sebou klub vyrovnal svou dosud nejlepší sérii z roku 2008. Zato Hertha musela vedle ztráty třetího místa skousnout porážku po čtyřech bundesligových zápasech, v nichž bodovala.

Kolínskému útočníkovi Modestemu stačilo pouhých pětadvacet minut k tomu, aby po úvodní brance v 61. minutě nasázel soupeři hattrick. Stal se vůbec prvním Francouzem, kterému se to v bundeslize povedlo.

Úvod zápasu přitom tak jednoznačně nevypadal, krátce před koncem prvního poločasu Modeste neproměnil penaltu. Jenže jeho zásahy po hodině hry, v 82. a 86. minutě rozhodly o jasné výhře domácích a prodloužení utrápené série Hamburku bez výhry na devět zápasů.

Nejlepší střelec soutěže si polepšil na 11 gólů v sezoně a zvýšil v tabulce kanonýrů náskok na dvojici Robert Lewandowski (Bayern Mnichov) a Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) už na čtyři branky.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Hoffenheim - Hertha Berlín 1:0 (31. Süle),
Kolín nad Rýnem - Hamburk 3:0 (61., 82. a 86. Modeste).

Reklama

Související témata: