Hlavní obsah

Lipsko se v bundeslize dotáhlo na Bayern, zůstává však na zemi

Berlín

Fotbalisté Lipska jsou i po deseti kolech bundesligovou senzací a 389 týdnů a pět dnů od vzniku klubu mají v tabulce stejně bodů jako slavný Bayern Mnichov, za kterým na druhém místě zaostávají jen o skóre. Nováček soutěže přesto zůstává nohama na zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřihy z 10. kola bundesligyVideo: sntv

 
Článek

"Myslím, že nikdo se nemůže s Bayernem v sezóně dlouhodobě měřit," citovala agentura Reuters sportovního ředitele Lipska Ralfa Rangnicka. "Dokud budou pracovat jako doposud, tak nikdo nemá šanci. Pro nás je důležité, abychom i nadále dělali věci po svém," přidal.

Lipsko, které má s průměrným věkem lehce přes 23 let vůbec nejmladší tým soutěže, se po deseti kolech dotáhlo na Bayern poté, co mnichovský klub remizoval s Hoffenheimem. Oba celky sice mají shodnou bilanci sedmi výher a tří remíz, trenér Ralph Hasenhüttl však euforii nepodléhá.

Fanoušci ostatních týmů Lipsko rádi nemají

"Víme, kde máme nedostatky. Ještě nás čeká dlouhá cesta, než budeme hrát jako top tým," prohlásil kouč. "Je to ale neuvěřitelné, jak hrajeme a sbíráme body. Nikdo z nás něco takového nečekal," řekl záložník Dominik Kaiser.

Zatímco mezi fanoušky Lipska panuje z dosavadního průběhu první sezóny v bundeslize nadšení, ostatní příznivci nováčka příliš v lásce nemají. Podle nich jde totiž o uměle vytvořený klub bez historie a navíc jeho majitel společnost Red Bull dokázala díky vlastnické struktuře chytře obejít bundesligová pravidla, podle kterých jednotlivci nemůžou mít většinový podíl, pokud nejsou hlavním investorem nepřerušeně 20 let.

"My jsme přesný opak lipského pompézního projektu," napsal v internetové diskusi jeden z příznivců Mohuče před nedělním vzájemným soubojem (3:1). "To, co se u nás buduje postupně, tak v Lipsku stihli za sedm let. Vyšlechtili si bundesligový tým jen s cílem reklamy a zisku," dodal.

Reklama

Související témata: