Hlavní obsah

Ingolstadt povede bundesligový nováček Walpurgis, Sánchez příbírá po odvolaném Poyetovi Betis

Ingolstadt

Novým trenérem fotbalistů bundesligového Ingolstadtu byl jmenován Maik Walpurgis. Třiačtyřicetiletý kouč se stal nástupcem Markuse Kauczinského, který byl odvolán minulou neděli. Walpurgis naposledy trénoval třetiligový Osnabrück a v novém působišti zažije premiéru mezi elitou. Smlouvu má do konce příští sezóny. Změna trenéra se dotkla i španělské soutěže. Na lavičku Betisu Sevilla přichází Víctor Sánchez, jenž nahradí Uruguayce Poyeta.

Foto: Sport.cz

Bývalý trenér fotbalistů Ingolstadtu Markus Kauczinski.

Článek

Walpurgis převzal mužstvo na předposledním místě tabulky. Ingolstadt ještě v této sezoně nevyhrál, na kontě má dvě remízy a osm porážek. Kauczinski vydržel u týmu čtyři měsíce.

V bundeslize došlo už ke čtvrté trenérské výměně. Ve funkcích postupně skončili Viktor Skripnik v Brémách, Bruno Labbadia v Hamburku a Dieter Hecking ve Wolfsburgu.

Sánchez střídá u fotbalistů Betisu Uruguayce Poyeta

Bývalý reprezentant Víctor Sánchez převezme od pondělí přípravu fotbalistů Betisu Sevilla. Na lavičce nahradí odvolaného Uruguayce Gustava Poyeta, pod jehož vedením španělský klub vyhrál tři z jedenácti ligových zápasů a patří mu 14. místo v tabulce. Z posledních pěti utkání Betis čtyři prohrál včetně domácího debaklu 1:6 od Realu Madrid.

Čtyřicetiletý Sánchez právě v Realu v minulosti působil jako hráč a získal s ním tituly v domácí soutěži (1997) i Lize mistrů (1998). Ligu vyhrál i s Deportivem La Coruňa (2000), v němž pak působil i jako trenér. Po roce byl ale propuštěn a jeho další angažmá v Olympiakosu Pireus trvalo letos jen měsíc a půl.

Reklama

Související témata: