Hlavní obsah

Dortmund - Bayern 1:0Bayern poprvé prohrál, ve šlágru nestačil na Dortmund

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov poprvé v sezóně v německé lize prohráli. V zápase 11. kola podlehl na hřišti Dortmundu 0:1, jediný gól dal Pierre-Emerick Aubameyang. Bayern zůstal na druhé příčce o tři body za Lipskem, Borussia se posunula na třetí místo se stejným deficitem na úřadujícího mistra.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalisté Dortmundu slaví výhru nad Bayernem Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Hertha Berlín remizovala v Augsburgu 0:0. Vladimír Darida, který se v týdnu po téměř dvou měsících vrátil k tréninku po zranění kotníku, ještě nebyl v nominaci na zápas. Kolín nad Rýnem otočil zápas v Mönchengladbachu a po výhře 2:1 je čtvrtý.

V 11. minutě šlágru kola mezi Dortmundem a Bayernem domácí Götze přihrál mezi nohama protihráče před branku Aubameyangovi a ten ve skluzu zakončil za Neuerova záda. Gabonský reprezentant je s 12 góly v čele tabulky střelců společně s Modestem z Kolína nad Rýnem.

Zatímco v první části poločasu byli lepší domácí, v druhé polovině začali být dopředu aktivnější hosté. Po změně stran se Borussia více zatáhla a hrozila spíše z protiútoků, Aubameyang ale ani tváří v tvář Neuerovi další gól nepřidal. Za Bayern předvedl dobrý výkon Alonso a španělský záložník byl i blízko vyrovnávací brance, jeho pokus ale skončil na břevnu. Mnichovský celek trefil konstrukci už pojedenácté v sezóně.

Bayernu také nebyl uznán Ribéryho gól kvůli ofsajdu, v závěru zase Lewandowski jen těsně minul Bürkiho branku. Borussia tak v domácím Signal Iduna Parku neprohrála už 27 utkání.

"Utrpěli jsme v zápase dost ran, ale to bylo jasné ještě před začátkem. Pokud jste v ringu s Bayernem, nemůžete očekávat, že se dostanete ven bez monoklu. Důležité je ale zůstat stát," uvedl trenér vítězů Thomas Tuchel. "První poločas byl extrémně intenzivní. Chtěli jsme dnes hrát velmi rychle dopředu, proto jsem zvolil taktiku se třemi ofenzivními hráči," dodal.

"Na začátku jsme měli problémy, byli jsme moc otevření a nebránili jsme důkladně při jejich brance. Poté už jsme hráli dobře, kontrolovali jsme hru, měli jsme šance. Jsem spokojen s naším výkonem proti tak těžkému soupeři, ale ne s výsledkem," konstatoval jeho protějšek Carlo Ancelotti.

Kolín otočil skóre v Mönchengladbachu

Hertha v šesti z posledních sedmi vzájemných střetnutí s Augsburgem udržela čisté konto. Nepodařilo se jí však ani skórovat a na hřištích soupeřů tak zvítězila pouze v jediném z posledních jedenácti bundesligových duelů.

Derby mezi Mönchengladbachem a Kolínem nad Rýnem začalo lépe pro domácí. V 32. minutě po Traorého přízemní přihrávce přesně zakončil Stindl a po 495 minutách ukončil gólový půst Borussie. Domácí měli v prvním poločase drtivou převahu a mohli vést i větším rozdílem, Traorého pokus ale skončil na břevnu.

Po změně stran zaúřadoval kolínský útočník Modeste, jenž nastoupil k jubilejnímu 100. zápasu v bundeslize a vstřelil 12. gól v sezóně. V nastavení dokonal obrat famózní trefou po přímém kopu Risse. Mönchengladbach z posledních šesti utkání získal jen dva body, skončila navíc jeho série 12 zápasů bez domácí porážky.

Ingolstadt se dočkal první výhry v sezóně. V premiérovém zápase pod trenérem Maikem Walpurgisem zvítězil díky Hartmannově brance 1:0 na hřišti Darmstadtu. Stejným poměrem zvítězilo Schalke na hřišti Wolfsburgu, o což se postaral osm minut před koncem Goretzka. Vlci nevystřelili na branku, což se jim na domácím stadiónu v lize stalo po více než deseti letech. Stále navíc čekají na první domácí výhru v sezóně, Schalke poprvé naplno uspělo venku.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Augsburg - Hertha Berlín 0:0
Darmstadt - Ingolstadt 0:1 (68. Hartmann)
Mohuč - Freiburg 4:2 (15. Bungert, 20. Malli z pen., 82. Bell, 90.+5 Onisiwo - 67. Grifo, 85. Petersen)
Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:2 (32. Stindl - 59. Modeste, 90.+1 Risse)
Wolfsburg - Schalke 0:1 (82. Goretzka)
Dortmund - Bayern Mnichov 1:0 (11. Aubameyang)

Reklama

Související témata: