Hlavní obsah

Štvanici na Bayern velí nováček. Na titul bude útočit i Kadeřábek s Daridou

Berlín

Uštvat Bayern Mnichov a připravit ho o celkově sedmadvacátý titul, pátý v řadě, což by byl nový rekord soutěže. Takový je cíl několika německých fotbalových klubů před dnešním startem jarní části bundesligy.

Foto: Profimedia.cz

Český reprezentační záložník Vladimír Darida v dresu berlínské Herthy.

Článek

Lovců je víc – Hertha Berlín s Vladimírem Daridou, Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem a jen tři body za Bayernem figuruje nováček soutěže RB Lipsko, asi největší podzimní překvapení. Svěřenci kouče Ralpha Hasenhüttla narazili až v posledním kole právě v Allianz Areně, kde dostali tři góly.

„Na jaře je potřeba počítat i s Dortmundem, který nás jako jediný na podzim porazil, i když ztrácí už dvanáct bodů. Cíle Bayernu jsou však jasné. Obhájit titul, uspět v Lize mistrů a triumfovat v Německém poháru," velí kouč bavorského celku Carlo Ancelotti.

Češi v bundeslize
JAROSLAV DROBNÝ
brankář Werder Brémy
THEO GEBRE SELASSIE
obránce Werder Brémy
PAVEL KADEŘÁBEK
obránce Hoffenheim
VLADIMÍR DARIDA
záložník Hertha Berlín
JAN MORÁVEK
záložník Augsburg

Překvapením podzimu je také Hoffenheim, tým z třítisícového městečka, který má ale v nedalekém Sinsheimu jeden z nejhezčích bundesligových stadiónů. „Jsme jediní neporažení, ale deset remíz mrzí, protože bodů jsme mohli a měli mít víc," přiznal Pavel Kadeřábek, jehož start v úvodním jarním kole je kvůli poranění lýtka nejistý.

Velké ambice má i Hertha Berlín s uzdraveným Vladimírem Daridou. „Chceme se po letech zase vrátit do pohárové Evropy," vytyčil jasný cíl generální manažer klubu z hlavního města Michael Preetz. V bundeslize na jaře působí jen pětice českých fotbalistů, což je nejmenší počet za posledních deset let.

Jarní program začíná dnešním duelem 17. kola Freiburg - Bayern (20:30, Eurosport)

Reklama

Související témata: