Hlavní obsah

Končí, i když je skvělým profesionálem, říká šéf klubu na adresu Tunisana, který měl podpořit salafisty

Nezvyklý odchod z klubu! Tuniský fotbalista Anis Ben-Hatira skončil v Darmstadtu. Vedení posledního týmu bundesligové tabulky se s ním dohodlo na ukončení smlouvy kvůli tomu, že osmadvacetiletý záložník podle úřadů podporoval organizaci napojenou na radikální islamisty.

Foto: Profimedia.cz

Anis Ben-Hatira z Darmstadtu při utkání s Wolfsburgem.

Článek

Ben-Hatira podporuje organizaci Ansaar International, která pomáhá muslimům v Německu i v zahraničí a zároveň je však podezřelá ze spolupráce s islámskými fundamentalisty salafisty. S nimi byl údajně ve spojení i Anis Amri, který při prosincovém útoku na vánoční trh v Berlíně zabil 12 lidí a další desítky zranil.

Proti Ben-Hatirovi se kvůli tomu postavili i fanoušci Darmstadtu a vyzvali ho, aby se od organizace distancoval. Bývalý hráč Hamburku, Herthy nebo Eintrachtu Frankfurt naopak na sociální síti facebook napsal, že je na svou práci pyšný. "Je jen málo lidí, kteří nesou těžké břemeno a můžou se podívat sami na sebe v zrcadle," uvedl.

"Když jsme si vyhodnotili celkovou situaci, tak nemá smysl, aby obě strany pokračovaly ve spolupráci," uvedl v prohlášení předseda klubu Rüdiger Fritsch. "Považujeme jeho osobní humanitární pomoc této organizaci za špatnou. V našem klubu se však vždycky choval jako skvělý a příkladný profesionál a přejeme mu hodně štěstí v další kariéře," dodal funkcionář.

Reklama

Související témata:
Islamismus