Hlavní obsah

Hertha byla krůček od vítězství nad Bayernem. To vyrovnání mě děsně štve, zlobil se Darida

Berlín/Praha

Myslel si, že je hotovo. Záložník Vladimír Darida se už těšil, jak si se spoluhráči z Herthy Berlín a fanoušky užije triumf nad Bayernem. Jenže namísto veselí se Olympijský stadión propadl do frustrace. V 96. minutě, z úplně poslední akce sobotního duelu německé bundesligy, vyrovnal na 1:1 kanonýr soupeře Robert Lewandowski.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Hertha Berlín - Bayern MnichovVideo: sntv

 
Článek

Už jste se s tím trochu vyrovnal?

Pořád mě to děsně štve. Celý zápas odmakáme, pak v poslední vteřině dostaneme vyrovnávací gól. Tohle budeme dlouho skousávat. Místo abychom slavili vítězství, jsme obrovsky zklamaní.

Co vám proběhlo hlavou bezprostředně po trefě Lewandowského?

Říkal jsem si, že to snad není možný, přál jsem si, aby to byl sen. Když půl minutu předtím Robben vystřelil vedle, myslel jsem si, že je hotovo. Neměl jsem ponětí o nastaveném čase, ale přišlo mi, že už hrajeme dlouho. Počítal jsem, že při odkopu od brány sudí pískne konec. Jenže nechal ještě hrát a pak to tam Lewandowski píchnul špičkou.

Nezazlívali jste sudímu, že nastavil příliš? Gól padl až v 96. minutě.

Nemusel nastavovat tolik, proběhla jenom dvě krátká ošetření a střídání. Ale za vinu mu to nedáváme. Nepřálo nám štěstí.

Byl to váš nejvyhecovanější zápas s Bayernem? V závěru proběhly strkanice a výměny názorů, kouč Bayernu Ancelotti byl údajně popliván, načež tribunám ukázal prostředníček.

Stoprocentně, už v utkání bylo pár ostřejších zákroků. Po gólu Lewandowského se to strkalo, ostré výrazy lítaly i potom v tunelu. Mělo to náboj.

V jednom momentu jste se obořil na hostujícího obránce Kimmicha, který přihrál pád po souboji s vámi.

Trochu jsem se na něj utrhnul. Volal jsem, ať se zvedá, že jsem se ho ani nedotkl. Pak přiběhl Robben, uklidňoval mě. Říkal mi, že z jeho pohledu to taky nebyl faul.

Spoléhali jste na únavu soupeře, který měl v nohách středeční duel s Arsenalem v Lize mistrů?

Arsenalu nastříleli pět branek, spíš to vypadalo, že se rozjeli do obvyklých obrátek. Nakonec sestavu proti nám protočili, ale i tak si vysokou kvalitu udrželi.

Do jara jste vstoupili třemi prohrami, remízou a výhrou. Je to zklamání?

Bodů jsme moc nenasbírali. Měli jsme těžký start, jenže štěstí se k nám otáčí zády. V Leverkusenu i ve Freiburgu jsme mohli remizovat, s Bayernem i vyhrát. S Dortmundem v poháru jsme taky mohli postoupit. Věřím, že se nám to všechno vrátí ke konci sezóny a my naplníme klubový cíl.

Tedy zajistit si evropský pohár?

Přesně tak. Bavili jsme se o tom v zimě na soustředění. Nechceme se schovávat za fráze jako loni, otevřeně říkáme, že jdeme na poháry. Snad se nám to letos povede.

Reklama

Související témata: