Hlavní obsah

Leverkusen - Brémy 1:1Leverkusen v šesté minutě nastavení zahodil penaltu a s novým koučem má jen bod

Berlín

Fotbalisté Brém nedopřáli trenérovi Tayfunu Korkutovi vítěznou premiéru na lavičce Leverkusenu. Bayer sice vedl v utkání 24. kola německé ligy od sedmé minuty zásluhou Kevina Vollanda, ale v 79. minutě rozhodl o remíze 1:1 střídající Claudio Pizarro. V šesté minutě nastavení mohl strhnout výhru na stranu domácích turecký reprezentant Ömer Toprak, ale jeho nepříliš povedený pokutový kop bez potíží lapil gólman Felix Wiedwald.

Foto: Marius Becker, ČTK/AP

Brémští Fin Bartels (zleva), Zlatko Junuzovic, Claudio Pizarro a Max Kruse se radují po gólu proti Leverkusenu.

Článek
Fotogalerie

Brémy ztratily body po sérii tří vítězství a mohou o víkendu klesnout na 15. místo, poslední příčku zaručující záchranu v soutěži.

Leverkusen, jenž vyměnil kouče po předchozích dvou porážkách, šel do vedení, když Volland hlavičkou poslal do sítě míč, který se po střele Juliana Brandta odrazil od břevna. Porážku Werderu odvrátil veterán Pizarro. Osmatřicetiletý Peruánec v 76. minutě vystřídal českého obránce Theodora Gebre Selassieho a krátce nato po standardní situaci tečoval střelu Roberta Bauera mimo dosah brankáře.

V samém závěru po faulu Maximiliana Eggesteina dostali domácí příležitost oplatit Brémám podzimní porážku 1:2, ale Toprak šanci zahodil.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Leverkusen - Brémy 1:1 (7. Volland - 79. Pizarro).

Reklama

Související témata: