Hlavní obsah

Mnichovská bída. Bayern táhne nejhorší sérii za posledních 17 let!

Mnichov

Německý titul si nejspíš ohlídají. Náskok osmi bodů před druhým Lipskem je čtyři kola před koncem bundesligy královský. Jinak ovšem fotbalisté Bayernu Mnichov dostávají jednu facku za druhou. Minulý týden je Real Madrid vyřadil ve čtvrtfinále z Ligy mistrů. A teď bavorský gigant ve středu padl v semifinále Německého poháru s Dortmundem (2:3). Bayern tak nevyhrál již pět soutěžních zápasů v řadě, což se mu nestalo dlouhých 17 let!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalistům Bayernu se v poslední době nedaříVideo: sntv

 
Článek

Mizerné dny. I na fotbalového giganta může dolehnout krize. Pět zápasů bez výhry je pro něj nejhorší série za posledních 17 let. Fotbalisté Bayernu Mnichov navíc vyhráli jediné z posledních sedmi utkání - v lize právě nad Borussií Dortmund (4:1), která se mu v poháru pomstila i s úroky.

Poslední výhra
8. dubnaligaBayern - Dortmund 4:1
Série bez výhry
12. dubnaLMBayern - Real Madrid 1:2
15. dubnaligaLeverkusen - Bayern 0:0
18. dubnaLMReal Madrid - Bayern 4:2 PP
22. dubnaligaBayern - Mohuč 2:2
26. dubnapohárBayern - Dortmund 2:3

Ani výhoda domácího prostředí Bayernu v semifinále nestačila. Finále Německého poháru si 27. května v Berlíně proti Frankfurtu zahraje Borussia.

„Ať vypadnete z jakékoliv soutěže, zklamání je velké. Pohár byl pro nás důležitou soutěží. V prvním poločase jsme odvedli dobrou práci, měli jsme však přidat gól na 3:1. Po změně stran chyběla v naší hře rovnováha. Pro náš klub je příliš brzy takto končit sezónu, ale ještě máme čtyři zápasy v bundeslize, kterou chceme vyhrát," běduje kouč Carlo Ancelotti na klubovém webu.

Dortmund po přestávce trestal

Právě bundesliga poskytne jeho týmu na konci sezóny jedinou trofej. Osmibodový náskok na Lipsko už by přece jen prohospodařit neměl...

Bayern přitom vyhrál první poločas 2:1, druhá půle pohárového semifinále už ovšem patřila Dortmundu.

„Měli jsme dostatek příležitostí, abychom zvítězili. Nevyužili jsme je, a tak nás neminul trest. Nedokázali jsme rozhodnout o postupu a Dortmund využil svou šanci," kaboní se David Alaba.

Reklama