Hlavní obsah

Raději prohrát, oddechli si v Blšanech

PRAHA

Přestože v souboji Blšan a Teplic se hrálo jen o čest, v sázce bylo mnohem více. Před zápasem se totiž vyrojily zaručené spekulace, že zápas skonči nerozhodně. Sázkové kanceláře dokonce zápas stáhly z nabídky. Duel nakonec rozhodla povedená trefa Petra Voříška, která zajistila tři body Teplicím.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Teplický Voříšek svým gólem v utkání s Blšany vyvrátil remízové spekulace (ilustrační foto).

Článek

"Je to pro mě nepochopitelné. Nevím, co k tomu říct. Vždyť je to směsné," kroutil hlavou teplický kapitán Pavel Horváth. "Proč bychom měli sázet. Vždyť jsme si po dlouhé době mohli zahrát dobrý fotbal, nebyli jsme ničím stresování. O nic nešlo" mávl rukou Horváth. Jeho trenér František Straka byl mnohem rezolutnější: "Dokud budu v Teplicích, nic takového se nestane. Jsem ze všech těch spekulací znechucený a rozčilený."

Straka nijak netajil, že bylo hráče těžké motivovat. Vždyť po utkání s Bohemians minulou sobotu následovalo finále Poháru ČMFS, v němž si Tepličtí zajistili účast v pohárové Evropě. Pak přišly bouřlivé oslavy. "Jak říká trenér, bylo to na morál. Hrozně těžké. Po takovém týdnu je nepříjemné nastupovat k utkání, v němž o nic nejde," přemítal s vážnou tváří Horváth.

Pádná odpověď

Teplický trenér věděl, že zápas nebyl ze strany jeho mužstva povedený. "Nehráli jsme v oslnivé formě, ale po obrovském vypětí jsme dokázali sezónu zakončit vítězstvím. Nesmírně si toho cením. Apeloval jsem na všechny, že chci vyhrát. Pochybovačům jsme dali pádnou odpověď," čertil se nazlobený Straka.

Blšanského kapitána Jiřího Němce mrzelo, že se jeho tým s publikem rozloučil porážkou. "Ale když si promítnu všechny ty spekulace, že se bude hrát na remízu... Tak je lepší o gól prohrát než aby zápas skončil třeba bezbrankovou remízou. Zase by se to čtrnáct dnů propíralo v novinách," řekl zkušený matador, pro kterého to byl zřejmě poslední zápas v blšanském dresu. Od nové sezóny s největší pravděpodobností změní klubou příslušnost. "Ještě jsem se nerozhodl," pravil stroze k nabídkám, které obdržel ze Sparty a Plzně.

Reklama

Související témata: