Hlavní obsah

Pavlenka má umetenou cestu. Německý konkurent už balí, Drobný ustupuje

Prostor pro Jiřího Pavlenku ve Werderu Brémy je zcela volný. Přichází jako jasná jednička. Němec Felix Wiedwald, který hájil branku brémského celku v převážné části minulého ročníku fotbalové bundesligy, klub opouští. Jako příští působiště si podle všeho vybral druholigový Leeds. Český gólman tak má dokonale umetenou cestičku, z dalších konkurentů by ho nikdo neměl bezprostředně ohrožovat. Ani český zkušený matador Jaroslav Drobný, který v klubu zůstal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Pavlenka na archivním snímku.

Článek

Werder nebude Wiedwaldovi s odchodem dělat žádné problémy. Zájem o něj měly i další kluby - Nantes a PAOK, sám sedmadvacetiletý gólman si vybral Anglii, kam ho klub pustí za 500 000 eur.

„Byla to otázka dohody vhodné pro všechny strany," komentoval jeden z šéfů klubu Frank Baumann situaci, kdy byl Wiedwald srozuměn s tím, jak se věci mají.

„A Jiří teď dokonale doplní náš tým, předvedl už své kvality," poznamenal trenér Brém Alexander Nouri, pro něhož Wiedwald rozhodně nebyl oblíbencem a vytouženou jedničkou.

Tahle pozice teď může připadnout pětadvacetiletému českému brankáři. Samozřejmě ale stačí maličkost a může být vše jinak.

Vyprávět by o tom mohl Drobný, který měl být v Brémách v minulé sezóně jedničkou, jenže stačilo jedno vyloučení na konci minulého kalendářního roku, pak zdravotní problémy a Nouri už vše nechal na Wiedwaldovi, který ale míří pryč.

Zato sedmatřicetiletý Drobný zůstal i pro další sezónu. Ale dost možná bude spíše uvolňovat prostor pro talentovaného Michaela Zetterera (21), zatímco on by měl podle zvěstí z klubu ustoupit na post trojky.

Brémy ještě před pár lety patřily k absolutní německé špičce, v posledních sezónách zažívaly spíše horší časy. V minulém ročníku bundesligy skončily osmé.

Reklama