Hlavní obsah

Lipsko - Freiburg 4:1Lipsko otočilo utkání s Freiburgem a poprvé zvítězilo

Lipsko
Aktualizováno

Fotbalisté Lipska otočili zápas druhého kola německé ligy s Freiburgem a po výhře 4:1 získali první body. Dva góly úřadujícího vicemistra vstřelil Timo Werner, jenž potvrdil svoji produktivitu proti Freiburgu: v sedmi duelech mu dal osm branek.

Článek

V polovině prvního dějství otevřeli hosté skóre, když se Niederlechner prosadil tvrdou přízemní střelou po přihrávce Terrazzina, který nastoupil v základní jedenáctce Freiburgu poprvé od příchodu z Hoffenheimu.

Krátce po přestávce domácí srovnali, když se po Forsbergově centru trefil útočník Werner. Obrat dokonal o chvíli později Orban, který po Augustinově pasu zakončoval do odkryté branky.

V poslední dvacetiminutovce Lipsko definitivně rozhodlo o první výhře v sezóně. Dvacet minut před koncem se prezentoval druhým gólem Werner, v 80. minutě skóroval také střídající Bruma, který Lipsko posílil z Galatasaraye Istanbul. Freiburg v závěru dohrával v deseti po Höflerově vyloučení.

Nováček Hannover je i po druhém zápase bodově stoprocentní. Po výhře 1:0 v úvodním kole v Mohuči dnes stejným poměrem porazil Schalke, o čemž rozhodl v 67. minutě střídající Jonathas, který do Hannoveru přestoupil tento týden z Kazaně.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:
Lipsko - Freiburg 4:1 (48. a 71. Werner, 55. Orban, 80. Bruma - 23. Niederlechner),
Hannover - Schalke 1:0 (67. Jonathas).

Reklama

Související témata: