Hlavní obsah

Lipsko - Bayern 2:1Bayern ztratil vedení v Lipsku a po 13 zápasech prohrál

Dortmund
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov po třinácti zápasech prohráli. Na hřišti šestého Lipska ztratili vedení a v utkání 27. kola německé ligy podlehli 1:2. V čele tabulky ale mají stále luxusní sedmnáctibodový náskok před Schalke.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Konrad Laimer (vpravo) z Lipska v souboji s Davidem Alabou z Bayernu.

Článek

Dortmund porazil Hannover 1:0 a bodoval ve dvanáctém utkání po sobě. V tabulce jsou třetí, na Schalke ztrácejí bod. Hannover počtvrté v řadě prohrál, stále však má k dobru sedm bodů na barážovou šestnáctou pozici. Leverkusen nevyužil možnost posunout se na čtvrté místo, když překvapivě podlehl na hřišti Kolína nad Rýnem 0:2 a venku prohrál poprvé od 20. září.

Trenér Bayernu Jupp Heynckes se rozhodl některým tahounům dopřát odpočinek, v základní sestavě tak nastoupili například Süle, Bernat nebo Wagner. Posledně jmenovaný poslal mnichovský velkoklub ve 12. minutě do vedení po Rodríguezově centru.

Lipsko ale obhájce titulu zatlačilo a ještě do přestávky vyrovnalo zásluhou Keity. Hosté za celý poločas vystřelili pouze jednou, což se jim ještě v sezóně nestalo. Po změně stran dokonal obrat Werner, který ukončil bundesligový gólový půst trvající sedm zápasů. Vzápětí mohl i zvýšit na 3:1, trefil však jen boční síť. Přesto Lipsko poprvé v historii Bayern porazilo.

O výhře Borussie rozhodl Michy Batshuayi, který v Dortmundu, v němž hostuje z londýnské Chelsea, chytil formu. Skórovat mohl už v první minutě, nastřelil však tyč. V 24. minutě už měl více štěstí, když Schürrle nacentroval od rohového praporku na bližší tyč a čtyřiadvacetiletý Belgičan efektně zakončil patou. Připsal si už šestý bundesligový gól v sedmém zápase za Borussii.

Kolín nad Rýnem vedl nad Leverkusenem od deváté minuty, kdy brankáře Lena překonal Osako. Bayer navíc v 33. minutě musel do deseti, neboť byl Alario rovnou vyloučen za úder loktem. Přesilovku domácí využili v druhém poločase k další brance, kterou přidal Zoller. Kolín se posunul na předposlední pozici a má pětibodovou ztrátu na záchranu.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Dortmund - Hannover 1:0 (24. Batshuayi)
Kolín nad Rýnem - Leverkusen 2:0 (9. Osako, 69. Zoller),
Lipsko - Bayern Mnichov 2:1 (37. Keita, 56. Werner - 12. Wagner).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články