Hlavní obsah

Kaddáfího syn se pokusí prorazit v italské Perugii

PERUGIE

Saíd Kaddáfí, syn libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, bude v létě trénovat s fotbalisty Perugie. Na základě přípravy s týmem prestižní italské Serie A by se měl přitom rozhodnout, zda bude chtít v tomto týmu hrát dál.

Článek

Na tomto postupu se mladý Kaddáfí dohodl s šéfem Perugie Lucianem Gauccim a trenérem týmu Sersem Cosmim. "Je pro mě ctí trénovat s Perugií. Italská liga je plná tlaků, ale přijedu a uvidím, jestli mi bude prostředí vyhovovat," řekl jeden ze šesti Kaddáfího synů, který letní přípravu zahájí 1. července.

Kouč i klubový šéf v italském tisku potvrdili, že Kaddáfímu se nebude dostávat žádných výhod. "Bude jen jedním z týmu. Placen bude jako ostatní hráči v týmu a očekává se od něj také stejné penzum práce," prohlásil Gaucci. "Mluvil jsem s Kaddáfím o jeho postavení v týmu. Uvědomuje si, že uspěje jen tehdy, když se bude opravdu snažit. Uvědomuje si, že je jedním ze čtyřiadvaceti hráčů. Ti všichni jsou na startu, všichni mohou dostat šanci," doplnil trenér.

Jak si Kaddáfí splnil dětský sen
BARCELONAPřátelský zápas za 300 tisíc eur
ZÁPASKrutý debakl 'Ferdy Mravence'

'Přátelák' s Barcelonou? Žádný problém

Kaddáfí junior má silné vazby na italský fotbal. Má akciový podíl v Juventusu i v druholigovém Terstu, spolupracuje také s římským Laziem. Nedávno koupil za 300 tisíc eur přátelský zápas proti Barceloně, loni zorganizoval finále italského Superpoháru mezi Parmou a Juventusem v Tripolisu. Zároveň stojí v čele pořadatelského výboru, který chce pro Libyi získat světový šampionát v roce 2010.

Reklama

Související témata: