Hlavní obsah

Bundesliga je úplně jiný svět. Český gólman ji v Brémách zakončil jako hráč sezóny

Praha/Laa an der Thaya

Vyrazil před rokem do světa s českým titulem se Slavií a neztratil se. Naopak, fotbalový brankář Jiří Pavlenka se v německé bundeslize prosadil hned na první pokus. V přiloženém videu si můžete připomenout, jak se reprezentační gólman ve fanouškovské anketě stal nejlepším hráčem sezóny Werderu Brémy. „Když jsem přicházel, neměl jsem velkou důvěru fanoušků a vlastně všech lidí okolo. Jsem rád, že jsem si je svými výkony získal,“ usmívá se.

Je to tady úplně jiný svět než v české lize, říká o působení ve Werderu Brémy brankář Jiří PavlenkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Renomé české brankářské školy neklesá. Naopak, Jiří Pavlenka ho v Německu potvrdil. Třeba hvězdný záložník Dortmundu Marco Reus se nechal po vzájemném duelu slyšet, že Brémy měly mezi tyčemi zeď.

„První sezóna se mi vydařila, teď ji chci obhájit. Bundesliga je proti české soutěži úplně jiný svět, vše je na vyšší úrovni," cení si gólman, který zatím odmítá nabídky odjinud.

V reprezentaci bojuje s Tomáši Vaclíkem a Koubkem o post jedničky před zářijovým startem nové Ligy národů. „Všem se nám sezóna vydařila. Myslím, že se trenéři rozhodnou až na podzim," očekává Pavlenka.

Čtyři góly od Austrálie v pátek slízl Koubek, ve středu proti Nigérii půjde na soustředění v Rakousku do akce nejspíš jeden z jeho kolegů.

Reklama

Související témata: