Hlavní obsah

Tetteh se hned trefil, Hapal čeká na další posily

Praha

První dvě letní posily fotbalové Sparty se představily během sobotního dvojzápasu s Trenčínem na Strahově (1:2 a 4:2). První utkání odchytal brankář Milan Heča ze Slovácka a branku vstřelil útočník Benjamin Tetteh, jehož přestup z Bohemians 1905 má být dotažen začátkem července. Trenér Pavel Hapal věří, že další nové tváře ještě přijdou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh během tréninku se Spartou.

Článek

Sami si začátek nové sezóny zkomplikovali. Letenští skončili v domácí soutěži až pátí, kvalifikaci Evropské ligy proto začnou již ve 2. předkole. Času na letní přestavbu týmu moc nebude.

Kouč by proto rád měl celý kádr pohromadě. Není žádným tajemstvím, že Sparta usiluje o příchod slovenského záložníka Matúše Bera z tureckého Trabzonsporu nebo srbského stopera Uroše Radakoviče z Olomouce.

„Něco se rýsuje. Doufám, že ještě přijde posílení týmu. Brzo začínáme, takže bychom chtěli mít kádr pospolu co nejdříve, aby si na sebe hráči zvykli. Ale na přestupovém trhu se toho hodně hýbe, získat někoho není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Někdy jednání trvá trochu déle," avizuje trenér Pavel Hapal.

Stanciu zabral hned po dovolené

Pracovitý Tetteh ho proti Trenčínu potěšil, po úvodní zátěži a únavě však nebyly výsledky až tak podstatné.

„Určitě mohu zmínit další dobré výkony. V prvním zápase se nám líbilo, jak Vukadinović oživil pravou stranu. Nico Stanciu zase hrál celé druhé utkání ve vysokém tempu, i když se do přípravy zapojil kvůli reprezentaci o dva dny později," chválí Hapal.

Ve druhém utkání se do středu zálohy postavili Lukáš Vácha a Mihailo Ristič, přičemž srbský univerzál byl velmi aktivní a jednou i skóroval. Na Strahově nepůsobil marně ani francouzský záložník Georges Mandjeck, jehož kouč neměl možnost po svém jarním nástupu na lavičku poznat.

„Je důrazný, ale bohužel se hned v úvodu přípravy trochu zranil. Zapadl do mužstva, odehrál slušný zápas, ale zatím je brzo soudit," nechce kouč předbíhat.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice