Hlavní obsah

Bohemians - Trenčín 5:1Klokani rozstříleli soupeře, který o víkendu porazil Spartu. Nečas se blýskl patičkou

Praha
Aktualizováno

Klokani umí dávat góly i patičkou, hlásí klubový Twitter. Jakub Nečas v Uhříněvsi ozdobil přípravný duel, v němž fotbalisté Bohemians Praha 1905 rozstříleli Trenčín 5:1. Slovenský soupeř přitom v sobotu na Strahově porazil Spartu 2:1 (ve druhém utkání pak podlehl 2:4). Karviná porazila Górnik Zabrze 3:1, polský tým je účastník kvalifikace Evropské ligy. Opava podlehla Nitře 2:3. Jablonec remizoval 1:1 s Jihalvou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Mašek se trefil dvakrát.

Článek

Mladí střelci se ukázali a soupeře vůbec nešetřili. Skóre otevřeli již po pár minutách. Prudkou střelu Filipa Haška vyrazil brankář Chovan kousek od sebe, kde stál Krch. Obránce přihrál pod sebe a Nečas efektní patičkou poslal Bohemku do vedení.

Dvakrát se trefil Mašek, další góly přidali Filip Hašek a Vaníček. Klokani vedli již 5:0, Trenčín v závěru debakl už jen zmírnil.

Zelenobílí si před odjezdem na soustředění do Rakouska připsali vysoké vítězství a v sobotu je v rakouském Welsu čeká věhlasný Celtic Glasgow.

Cenný skalp pro Karvinou

Karvinou těší skalp čtvrtého týmu polské ligy. „Narazili jsme na opravdu těžkého soupeře, který je v přípravě dál kvůli blížící se kvalifikaci o Evropskou ligu. Utkání jsme zvládli, kluci k němu přistoupili správně. Ve hře se objevovaly prvky, které po hráčích vyžadujeme v tréninku. Zápas se musel líbit, hráli jsme hodně v šestnáctce Górniku. Sami jsme je až na obdržený gól a jeden brejk nepustili do šancí. Jsem spokojený," hodnotí trenér Roman Nádvorník.

Opavě nestačil dvoubrankový náskok, nakonec s Nitrou prohrála. Hned po zápase se opavský kouč rozešel s německým obráncem Janem Kochem. „Honza nás nepřesvědčil. Navíc měl kondiční deficit, proto jsme se s ním rozloučili," vysvětluje Roman Skuhravý.

V okleštěné sestavě nastoupili v úvodním utkání přípravy jablonečtí fotbalisté proti čerstvě druholigové Vysočině Jihlava. „Někteří hráči začali později a trénují teprve dva dny, proto nenastoupili. Mimo byl i lehce zraněný Kratochvíl. Zkusili jsme jen Acostu, ale je vidět, že není v takové zátěži, aby mohl hrát, chytaly ho křeče," líčí kouč Petr Rada po remíze 1:1.

Přípravná fotbalová utkání:
Bohemians Praha 1905 - Trenčín 5:1 (2:0)
Branky: 53. a 87. Mašek, 9. Nečas, 39. F. Hašek, 58. Vaníček - 88. Paur.
Bohemians - I. poločas: Kouba - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Reiter, Švec, F. Hašek, Vodháněl - Nečas, Juliš.
II. poločas: Kouba - Dostál, Bederka, Šmíd, Bartek - Záviška, Jindřišek, F. Hašek, Vaníček - Mašek, Kabajev. Trenér: Martin Hašek st.
MFK Karviná - Górnik Zabrze 3:1 (2:1)
Branky: 6. Kalabiška, 28. D'Avila Ba, 63. Ramírez - 19. Matuszek.
Karviná - I. poločas: Berkovec - Čolič, Dreksa, Janečka, Tusjak - Šisler - D'Avila Ba, Panák, Suchan, Kalabiška - Wágner.
II. poločas: Pastornický - Moravec, Piroch, Menich, Letič - Mareček - Štepanovský, Budínský, Lingr, D'Avila Ba (70. Galuška) - Ramírez. Trenér: Nádvorník.
SFC Opava - FC Nitra 2:3 (2:1)
Branky: 13. Smola, 23. z pen. Jurečka - 41. Vestenický, 52. Chobot, 83. Taiwo.
Opava: Fendrich - Helebrand, Radič, Koch (46. Svozil) - Kayamba (46. Čelůstka), Janetzký, Schaffartzik, Jursa, Hrabina (46. Rychlý) - Jurečka, Smola (46. Puškáč). Trenér: Skuhravý.
FK Jablonec - Vysočina Jihlava 1:1 (1:0)
Branky: 24. Kubista - 89. Ljovin.
Jablonec: Hanuš - Holeš, Hovorka, Břečka, Hanousek - Hübschman (46. M. Kubista) - Jankovič, V. Kubista, Považanec, Masopust (36. Acosta, 75. Hübschman) - Doležal (46. Čvančara). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: