Hlavní obsah

Sparta - Ružomberok 0:0Sparta remizovala s Holoubkem. Nasadila novou posilu, další hledá v zahraničí. Plzeň vyhrála

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty Praha remizovali v posledním přípravném utkání před odjezdem na soustředění se slovenským Ružomberkem, který vede jejich bývalý trenér David Holoubek, bez branek. Letenští byli aktivnější, ale gólu se nedočkali. Olomouc podlehla Třinci 2:3.

V utkání s Ružomberkem představila Sparta svoji nejnovější posilu Uroše RadakovičeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Za Spartu poprvé nastoupila nejnovější posila stoper Uroš Radakovič, který odehrál oba poločasy. Pátý celek uplynulé sezóny české ligy byl v duelu s šestým týmem slovenské nejvyšší soutěže aktivnější, ale do vyložených šancí se dostával těžko.

"Do utkání jsme šli z velké únavy, začátek přípravy byl hodně náročný. V mistrovských zápasech také budeme potřebovat řešit důležité situace až v 90. minutě. Radakovič již odehrál poločas za Olomouc a vzhledem k absenci Štetiny jsme se domluvili, že zvládne celé utkání. Má jednoduchou rozehrávku a hraje bez chyb, věřím, že nám pomůže," hodnotí trenér Pavel Hapal.

Sparta usiluje o příchod slovenského záložníka Matúše Bera z tureckého Trabzonsporu. A stále hledá pravého obránce, protože Zahustel i Wiesner mají zdravotní problémy. "Koukáme se spíš do zahraničí. Ale třeba dojde k překvapení," naznačuje kouč, že jednání stále pokračují.

Místo v kádru si naopak nejspíš neudrží navrátilec Mandjeck, jehož trenér chtěl na začátku léta vidět v akci. "Po zápase mi říkal, že má zase nějaký menší problém. Není v optimální kondici, což ukázaly i testy," říká Hapal.

Viktorka nezaváhala

Plzeň se dostala do vedení už ve třetí minutě, kdy samostatný únik zakončil přízemní střelou do sítě nejlepší střelec minulé ligové sezóny Michael Krmenčík. Pojistku přidal v polovině druhé půle Aleš Čermák. Míč do branky dorazil poté, co Marek Bakoš trefil z přímého kopu tyč. Na druhé straně sokolovský Voleský napálil jen brankovou konstrukci.

"Po dovolené máme nějakou zátěž, kvalita soupeřů by měla gradovat hlavně na soustředění, ale už i tady hrajeme s druholigovými mančafty, které mají svoji kvalitu. Mužstva z divize nás tolik neprověřila, ale dnes to bylo mnohem těžší. Řekl bych, že zápas byl vyrovnaný. Sokolov hrál velmi sympaticky," řekl pro klubový web trenér Viktorie Pavel Vrba.

"Nulu jsme udrželi, ale na rozdíl od jiných zápasů měl Sokolov dvě tři gólovky, kdy nám mohl dát gól. Jsem rád, že góly nedostáváme, ale nebudu tvrdit, že je to bezchybné," dodal bývalý kouč české reprezentace.

Další přípravný duel sehraje Plzeň o víkendu proti rovněž druholigovým Českým Budějovicím a pak už ji čeká soustředění v Rakousku. "Hráčů nám kvůli zdravotním problémům chybí víc, nevím, co bude s Chorým po dnešku. Není to optimální, ale Hubník s Hájkem už by měli být s Budějovicemi k dispozici. Postupně se to uzdravuje. My s tím počítali, protože někteří byli marodi na konci sezóny," dodal Vrba.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - Ružomberok 0:0
Sparta - I. poločas: Nita - Frýdek, Kaya, Radakovič, Čivič - Kulhánek - Stanciu, Kanga, Ristič, Plavšič - Tetteh.
II. poločas: Nita - Chvátal, Radakovič, Costa, Čivič - Dao, Mandjeck, Ristič, Mustedanagič, Vatajelu - Pulkrab. Trenér: Hapal.
Olomouc - Třinec 2:3 (2:2)
Branky: 16. a 17. Hála - 39. Buchvaldek, 42. Dedič, 54. Hejný.
Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Hýbl - Hála, Texl, Kalvach, Zahradníček - Manzia, Dvořák. Trenér: Jílek.
FK Teplice - Ústí nad Labem 1:2 (0:0)
Branky: 84. Vondrášek - 54. Leibl, 68. Matějka.
I. poločas: Diviš - Dressler (45. Vondrášek), Ljevakovič, Čmovš, Krob - Soungole, Kodeš - Rezek, Žitný, Luts - Hora.
II. poločas: Diviš - Vondrášek, Kodeš, Král, Šimeček - Trubač, Soungole - Kodad, Šup, Diaz - Červenka. Trenér: Šmejkal.
Sokolov - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 3. Krmenčík, 68. Čermák.
I. poločas: Hruška - Havel, Řezník, Pernica, Limberský - Ekpai, Hrošovský, Procházka, Kopic - Řezníček, Krmenčík.
II. poločas: Šiman - Petržela, Řezník, Limberský, Kovařík - Štursa, Hořava, Čermák, Navrátil - Chorý (74. Krmenčík), Bakoš. Trenér: Vrba
Vlašim - Dukla Praha 1:4 (1:1)
Branky: 3. Fotr - 36. a 78. Bezdička, 68. Koreš, 81. Holík.
I. poločas: Rada - Douděra, Ostojič, Chlumecký, Podaný - Tetour, Brejcha, Koval - Vopat, Holenda, Bezdička.
II. poločas: Rada - Preisler, Šimek, Bezpalec, Miloševič - Kozel, Hanousek, Holík - Koreš, Schranz, Vlček (75. Bezdička). Trenér: Drsek.
Trnava - 1. FC Slovácko 4:2 (2:0)
Branky: 12. Grendel, 31. Vlasko z pen., 80. Sloboda, 89. Greššák - 55. Hofmann, 65. Kubala.
I. poločas: Daněk - Reinberk, Krejčí, Hofmann, Kadlec - Rezek, Tischler, Daníček, Sadílek, Navrátil - Petr.
II. poločas: Trmal - Juroška, Šimko, Hofmann (70. Tkáč), Divíšek - Kohút, Machalík, Daníček, Hellebrand, Navrátil (65. Vasiljev) - Kubala. Trenér: Kordula.
Baník Ostrava - Zlaté Moravce 4:0 (1:0)
Branky: 13. Procházka, 59. Diop, 62. De Azevedo z pen., 75. Kaloč.
I. poločas: Laštůvka - Breda, Procházka, Stronati, Fleišman - Hrubý, Pitian, Jirásek - Bolf, J. Šašinka, Fillo.
I. poločas: Budinský - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - Fillo, Mešaninov, Kaloč, De Azevedo - Diop, Macej. Trenér: Páník.
Fastav Zlín - Ferencváros Budapešť 1:1 (1:1)
Branky: 15. Holík - 10. Varga.
Základní sestava Zlína: Šiska - Gajič, Buchta, Hnaníček (69. Bačo) - Bartošák, Jiráček, Traoré (62. Podio), Holík (62. Kopečný) - Mehanovič (46. Džafič), Beauguel, Železník (62. Slaměna). Trenér: Bílek.
Táborsko - 1. FK Příbram 4:0 (1:0)
Branky: 35. Pilík, 46. Vandas, 47. Ndiaye, 61. Vozihnoj.
Základní sestava Příbrami: Švenger - Nitrianský, Kodr, Tregler, Polidar - Nový, Kilián, Průcha, Pecka, Breda - Jandera. Střídali: Klán, Polák, Soldát, Kočí. Trenér: Csaplár.
FK Mladá Boleslav - Varnsdorf 3:0 (0:0)
Branky: 52. Komličenko, 63. Takács, 81. Diviš.
I. poločas: Mikulec - Klíma, Chaluš, Takács, Křapka - Jánoš - Dohnalík, Ladra, Provazník, Novák - Klobása.
II. poločas: Mikulec - Pauschek, Takács (70. Chaluš), Král, Mareš - Hubínek, Hůlka - Diviš, Vejr, Konaté - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: