Hlavní obsah

Záložník Matějovský podepsal novou roční smlouvu s Boleslaví

Mladá Boleslav

Bývalý reprezentační záložník Marek Matějovský bude i nadále nastupovat za Mladou Boleslav. Šestatřicetiletý fotbalista podepsal s klubem smlouvu do konce června 2019. Středočeský celek o dohodě informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi během utkání čtvrtfinále MOL Cupu na hřišti Bohemians 1905.

Článek

"Jeho výkony v závěru minulé sezóny ukázaly, že má pro Boleslav stále velký přínos. A protože v současnosti mužstvo přebudováváme a omlazujeme, bude dobře, když v jeho středu budeme mít zkušeného hráče, který nám s tím pomůže," říká trenér Jozef Weber.

S Markem Matějovským si v závěru minulé sezóny sedli a společně zvažovali, zda a jak pokračovat. Oba netají, že jsou kamarádi z doby, kdy byli spoluhráči v Jablonci. Vzájemně se fotbalově i lidsky respektují.

„Žádné úlevy nemá, a když jsem jej posadil na lavičku, tak to respektoval. Pro mě je výhoda, že o některých věcech, jako je únava, s ním můžu otevřeně pohovořit a dostane se mně objektivní informace, protože vím, jaký je kluk," naznačuje Weber, že má v Matějovském prodlouženou ruku v kabině i na hřišti.

Nová sezóna by měla být lepší

„Snažil jsem se spolupracovat i s předchozími kouči, ale je pravda, že s trenérem Weberem se známe delší dobu a vážil jsem si ho už tehdy, kdy já byl začínající a on zkušený prvoligový fotbalista. Podobně si ho vážím i teď," líčí Matějovský.

"Líbí se mně, jak mužstvo vede, je vidět, že toho má ve fotbale hodně za sebou. Má k hráčům lidštější přístup, což kabina vnímá. I proto věřím, že nám všechno bude fungovat a budeme lepší než v předchozím mistrovském ročníku," doufá zkušený záložník.

Matějovský si v Boleslavi poprvé vyzkoušel nejvyšší soutěž. Poté zamířil do Jablonce a s Readingem si zahrál i v Premier League. Z Anglie se vrátil v roce 2010 do Sparty, se kterou získal v ročníku 2013/2014 double za titul a pohárový triumf. Do Boleslavi se vrátil před dvěma lety.

Za středočeský tým zatím odehrál 129 zápasů, celkem jich má v nejvyšší české soutěži na kontě 285 s bilancí jedenácti branek. Za reprezentaci Matějovský nastoupil patnáctkrát a dal jeden gól.

Reklama

Související témata: