Hlavní obsah

Ostrava - Ml.Boleslav 2:0Mladá Boleslav padla potřetí v řadě, vicemistra zdolal Baník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Mičola 1 : 0
79. Střihavka 2 : 0

OSTRAVA

Fotbalisté Mladé Boleslavi se v ligové soutěži dostávají do problémů; vicemistr vyšel potřetí za sebou bodově naprázdno a prohrál počtvrté z pěti utkání. Na účastníka Poháru UEFA si v neděli vyšlápl ostravský Baník, který góly Petra Mičoly a Davida Střihavky zvítězil 2:0. Střihavka v pomyslném souboji střelců pokořil hostujícího Luboše Pecku a dorovnal jeho střelecký účet na špici ligových kanonýrů, kde mají oba sedm přesných zásahů.

Článek

Ostravu skrápěl celý den vytrvalý déšť a promočený trávník na Bazalech průběh utkání výrazně ovlivnil. Domácí ale ke svému štěstí pochopili, že se zápas může zlomit ještě ve chvíli, kdy nebude hrací plocha tolik rozbitá. Začali velkým náporem, z kterého už brzy vytěžili rychlý gól.

Nejaktivněji si počínal mladíček Mičola, který se před Millera dostal poprvé do slibné situace už v páté minutě, ale ještě podklouzl. Jenže Baník se dostával do šestnáctky řadou vysokých míčů, které hostující obraně propadaly a trestný kop v šesté minutě byl už hostům osudný: Lukeš poslal do trestného území míč, který se nepodařilo středočeským stoperům odkopnout a Rajtoral stačil míč přistrčit Mičolovi, který propálil míč do sítě a po premiérové ligové trefě z minulého kola v Jablonci dnes přidal další důležitý gól.

Těžkopádní hosté

Hosté působil stejně jako v minulých zápasech těžkopádně, měli viditelné potíže s pohybem. Domácí přesto nedokázali další slibné průniky proměnit, neujaly se pokusy Bystroně ani Lukeše, a tak mohl přijít zasloužený trest. Vaculík ve 26. minutě předložil stoprocentní šanci Kuličovi, ale ten osm metrů od branky potvrdil, že jeho střelecké časy už jsou dávno pryč a místo vyrovnání poslal míč mimo.

V závěru poločasu se hosté snažili kombinačně přehrát domácí obranu, ale jediným dramatickým okamžikem byl nešetrný zákrok Rajnocha na brankáře Rašku, po němž domácí gólman k poločasové přestávce odkulhal.

Ostravská aktivita však slábla. Po přestávce se Baník nechal zatlačit k vlastní brance, ale soupeř z obléhání nevytěžil víc než jen sérii rohových kopů. Na stále nasáklejším terénu přibývalo kaluží, které komplikovaly fotbalistům ovládání míče. Asi nejvíce na to doplatil mladoboleslavský Vaculík, jemuž balón dvakrát před Raškou uvízl ve chvíli, kdy se už pomalu chystal ke střele.

Po zemi nešlo kominovat

Těžký terén pak už oba týmy překonávaly vesměs jen dlouhými nákopy, kombinace po zemi byla znemožněna. Baník občas do otevřené obrany zahrozil brejkem a po jednom z nich Lukeš těsně přestřelil. V jasné příležitosti pak nechal vyniknout Millera Varadi a zrovna, když se boleslavský trenér Uhrin chystal posílit výškovou převahu Rolkem, našel centr střídajícího Metelky hlavu Střihavky, který po sedmizápasovém půstu opět rozvlnil síť.

Hosté už poslední minuty odehráli riskantně, leč bez tlaku i šancí. Vzadu naopak nebyli tak obezřetní, ale domácí Metelka ani Střihavka toho ani ve vyložených střeleckých pozicích nevyužili ke zvýšení ostravské výhry.

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)
Branky: 6. Mičola, 79. Střihavka. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Goňa. ŽK: Klimpl, Varadi - Rajnoch. Diváci: 1808.
Ostrava: Raška - Marek, Klimpl, Besta, Čoupek - Rajtoral (58. Tomašák), Bystroň, Lukeš, Mičola (71. Metelka) - Střihavka, Varadi (81. Slončík). Trenér: Večeřa.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský (79. Rolko), Vít, Rajnoch, Nesvadba - Vaculík (72. Holub), Šmerda, Matějovský, Kysela - Kulič, Pecka (59. Sedláček). Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: