Hlavní obsah

Liberec - Sparta 0:0S remízou byli přeci jen spokojenější sparťané

LIBEREC

Šlágr podzimu u liberecké Nisy nakonec přinesl bezgólovou remízu. Defenzíva Liberce i Sparty byla lepší útoků, takže moc práce neměli ani brankáři. Slovan si tak udržel vedení, Sparta zůstává za ním jen se ztrátou dvou bodů. Zatímco oba trenéři byli s remízou spokojení, především domácí hráči litovali dvou ztracených bodů.

Článek

"Máme dva plusové body do tabulky pravdy a opět jsme neinkasovali," liboval si kouč Sparty Michal Bílek, pod nímž Sparta ještě neprohrála a v osmi zápasech pětkrát vyhrála a třikrát remízovala. "Remíza zápasu sluší. Šance měly oba týmy. Samozřejmě, že pro Spartu má tenhle bod  větší cenu," dodal liberecký trenér Vítězslav Lavička.

Brückner se neměl na co dívat

Zápas byl vlastně i soubojem dvou reprezentačních gólmanů. Při zranění Petra Čecha a blížícím se přípravným utkáním s Dánskem to byl duel o jedničku mezi tyčemi... "Jaro je daleko... Takhle jsem to nebral, navíc toho na mne moc nešlo," odmítl tuto konfrontaci sparťan Jaromír Blažek. "Trenér Brückner tu byl? Tak se neměl z tohoto pohledu na co koukat. Na mne nic nešlo, takže jsem mu nic neukázal. Ale já to nebral jako takový souboj. Vůbec mě to nenapadlo," uvedl Marek Čech.

"Myslím si, že jsme měli k vítězství o kousek blíž, protože jsme si vypracovali větší šance, než Sparta. My jsme chtěli vyhrát, ale nemohli jsme bezhlavě útočit. Na druhou stranu hra byla vyrovnaná... Ta dělba bodů je asi zasloužená, ale s výhrou bychom byli pochopitelně spokojenější," ohlédl se za utkáním gólman domácích.

Kdy bylo Čechovi v utkání nejhůře... "Libor Došek v šestnáctce odváděl dobrou práci, měl na hlavě nějaké šance, ale byl dobře bráněný. Dvakrát to dal vedle. To pro mne byly nejošemetnější situace. Sparta však za celý zápas netrefila branku, ale o to je takové utkání pro gólmana těžší, protože může přijít jedna situace, jediné zaváhání a je zle. Musel jsem si držet koncentraci," popsal ze svého pohledu nejtěžší situace a dodal: "Ze tří zápasů se Spartou, Teplicemi a Mladou Boleslaví jsme chtěli maximum bodů. Dva už jsou pryč, takže zbývající zápasy musíme vyhrát, abychom získali alespoň sedm bodů."

Horváth: Šance byly

Z hostů byl snad nejblíže ke gólu Pavel Horváth. "Byla to velká šance, čekal jsem, že mi to Libor Došek dá na levou, pravou přece jen nemám tak kvalitní, asi bych to ale měl proměňovat. Bylo to ve vápně. Řešil jsme to moc ve spěchu. Chtělo to spíš uklidit v klidu placírkou k tyči," vracel se Horváth k nadějné situaci. Ani zkušený matador ze sparťanské zálohy se tak netrefil mezi domácí tyče. "Ale šance jsme měli, tři čtyři," nemínil, že by sparťané působili příliš pasivně a nezmohli se na pořádnou příležitost. "Jen jsme se nechtěli s takovým soupeřem nikam hnát. Chtěli jsme si na ně počkat, ale šance jsme nedali, i když opakovaně chyběl jen kousek."

Sparťanům bude v závěru podzimu nahrávat los. "Máme Olomouc, Liberec s Boleslaví hrají spolu, to je pro nás dobré," kalkuloval Tomáš Sivok. "Hlavně, že jsme tady neinkasovali," oddechl si a nebál se, že by jeho kolega z obrany Tomáš Řepka neustál situaci, kdy se o něj slovně opírali domácí fandové. "Je zkušený, to mě neděsilo."

Reklama

Související témata: