Hlavní obsah

Trézéguet do Slavie? Stále figuruje na seznamu vyhlédnutých posil

Přestože podle některých médií z přestupu egyptského fotbalisty Mahmúda Hasana, hrajícího pod přezdívkou Trézéguet, do Slavie nejspíš sejde, kouč Pražanů Jindřich Trpišovský se nevzdává naděje, že červenobílí třiadvacetiletého reprezentačního záložníka přece jen získají. Hráč turecké Kasimpasy podle něj figuruje mezi zhruba třemi jmény, o která Pražané usilují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté slaví úvodní gól v utkání na Julisce (ilustrační foto).

Článek

"Šance žije, ale pořád to procenty lítá nahoru a dolů. Je to jeden z hráčů, u kterých bychom byli rádi, kdyby přišel, protože jsme hráče sledovali hodně dlouho. Kdyby z nich nic nevyšlo, byl by to problém," citoval klubový web Trpišovského.

Slavia o Hasana usiluje proto, že chce ještě posílit aspoň o jednoho křídelního hráče. "Potřebovali bychom jednoho stranového hráče, protože v případě, že by nám někdo z trojice Miňo Stoch, Jarda Zmrhal a Mick van Buren vypadl, dostali bychom se do stejné situace jako na jaře. Ideální by bylo, aby nově příchozí hráč mohl hrát na více postech jako (Alexandru) Baluta, ale chceme, aby jeho nejsilnější post byla křídelní pozice," uvedl Trpišovský.

"Byli bychom rádi, kdyby to byl někdo z hráčů, které jsme fakt dlouho sledovali. V případě Trézégueta osobně, lítali jsme do Turecka a máme o něm dobré informace. Byl bych rád, kdyby to byl někdo z okruhu třech hráčů, kteří se skloňují. Pokud to nedopadne, bylo by hodně složité hledat někoho, o kom nemáme úplný přehled," doplnil Trpišovský.

Žádný příchod ale podle něj momentálně není na spadnutí. "Ta jména tam jsou, ale mění se to každým dnem. Aktuálně nevypadá, že by bylo něco vyloženě na spadnutí. Jsou to zahraniční hráči, ale je třeba vzít v potaz, že za týden hrajeme ligu, potřebovali by adaptaci, obzvláště ti zahraniční. Nebylo by to tak, že by přišli a hráli by," řekl Trpišovský po sobotní výhře 2:1 nad ruským Rostovem v generálce na start nové sezóny.

Na výkonu ještě našel nedostatky. "Dostali jsme zbytečný gól po stejné situaci jako v utkání s maďarským celkem, opět ta samá chyba. Na gól potřebujeme strašně moc šancí, ale to nás provází už delší dobu a provázelo nás to i minulou sezónu. Za stavu 2:0 chytil brankář soupeře čtyři skvělé příležitosti. Chyby by se našly, ale byl to dobrý zápas," uvedl Trpišovský.

O základní sestavě pro vstup do sezóny v Olomouci už má skoro jasno. "Je možné, že bude hodně podobná, ale samozřejmě na některých postech, ať už to jsou krajní obránci nebo útočníci, je to hodně vyrovnané. Budeme se rozhodovat podle typologie zápasu. Hodně se to blížilo, ale může tam být jedna až dvě změny," dodal Trpišovský.

Reklama