Hlavní obsah

Pořádná změna! Nové dresy Bohemians mají odkazovat k historii

Novinka je na světě. Fotbalisté Bohemians 1905 oficiálně představili dresy pro nadcházející sezónu. A důvod, proč se k tomu vršovický celek rozhodl, je jasný, navázat na úspěšnou historii. A změna to je pořádná. Klasické svislé pruhy nahradí ty vodorovné.

Foto: bohemians.cz

Nové dresy fotbalistů Bohemians 1905. Zleva Antonín Vaníček, kapitán Josef Jindřišek a David Bartek.

Článek

V 80. letech řádili v pruhovaných dresech s vodorovnými pruhy Panenka, Hruška či Sloup, od nového ročníku nejvyšší fotbalové ligy se v nich představí jejich následovníci. „Chceme navázat na úspěšnou historii," říká kapitán Klokanů Josef Jindřišek v oficiálním videoklipu.

A že je na co navazovat. Klub od Botiče v dresech s vodorovnými pruhy dokázal v evropských pohárech vyřadit Ajax Amsterdam či Dundee United nebo v nich bojoval i v semifinále Poháru UEFA s Anderlechtem Brusel. K tomuto odkazu se Jindřišek a spol. chtějí vrátit.

Kromě jiného směru pruhů se objevuje na dresech i výňatek z hymny. Na zádech je nově napsáno „Klokani bojují, kopanou milují". „V srpnu tomu bude přesně 45 let, co nahrávka, jejímž autorem byl pan Čestmír Preclík, poprvé zazněla z ampliónů v Ďolíčku. Nejstarší dosud používaný klubový chorál v českých zemích tak bude navždy zvěčněn i na dresech Bohemky," stojí v prohlášení klubu.

Na rukávu je pak vyobrazeno logo Družstva fanoušků Bohemians. „Jedná se o důkaz sepjetí klubu s fanoušky a poděkování DFB za to, že klub dokázalo zachránit a svou podporou dotlačit až do dnešní fáze, kdy má Bohemka úspěšně vybojovány letité kauzy a může se plně soustředit na sportovní progres," stojí dále v prohlášení.

První kolo odehrají Klokani v neděli od 15 hodin, kdy v Ďolíčku přivítají Slovácko.

Reklama