Hlavní obsah

Plzeň chce obhájit titul a hrát důstojnou roli v Lize mistrů

Plzeň

Obhájit prvoligový titul, hrát důstojnou roli ve skupině Ligy mistrů a ideálně si zajistit účast v evropských pohárech i pro jaro. Takové jsou cíle fotbalistů Plzně pro novou sezónu podle majitele klubu Tomáše Paclíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost plzeňského útočníka Tomáše Chorého.

Článek

"Naším hlavním cílem pro domácí soutěž bude obhajoba titulu. V Evropě nehrajeme kvalifikaci, takže jeden z každoročních nejtěžších úkolů nám odpadá," řekl Paclík na tiskové konferenci.

"V Champions League chceme především hrát důstojnou roli a pokusit se o postup do jarní části (Evropské ligy), jak se nám už dvakrát v minulosti povedlo. Uvědomujeme si, že to je velmi závislé na losu a také to může být mission impossible. Je to spíš přání, než nějaký úkol," doplnil Paclík.

Viktoria má za sebou povedenou letní přípravu. Ze sedmi zápasů šestkrát zvítězila a nezvládla jen generálku s Dynamem Kyjev, kterou v Rakousku prohrála 0:2.

"Celkem jsme to zvládli slušně, až na ten poslední zápas. Ale přípravu hodnotím kladně. Kromě zraněných Lukáše Hejdy a Dana Koláře, kteří nebudou k dispozici na první kolo, je kádr v pořádku," uvedl trenér Pavel Vrba. Jeho tým odstartuje ligový ročník v pátek na hřišti Dukly Praha.

Do Plzně v létě přišli stoper Luděk Pernica z Jablonce, slovenský středopolař Roman Procházka z Levski Sofia, nigerijský krajní záložník Ubong Ekpai ze Zlína a záložník Pavel Bucha ze Slavie. Nejvýraznějším odchodem je přestup záložníka Václava Pilaře do Olomouce, skončili také Rakušan Andreas Ivanschitz, Chorvat Diego Živulič nebo Slovinec Erik Janža.

"Tři přišli už na začátku přípravy a zapojovali se do přípravných utkání. Někteří z nich nastoupí v základu i na Dukle. Pavel Bucha, který dorazil minulý týden, bude muset být ještě trochu trpělivější. Myslím, že kádr je doplněný vhodně kvalitou i věkem. Jsou to hráči, kteří tady nebudou do počtu," uvedl Vrba.

Plzeňští jako největší konkurenty v domácí soutěži považují pražské kluby Spartu a Slavii. "Beru je stejně jako loni jako největší kandidáty na titul, doufám, že společně s námi. V minulé sezoně nás Slavia zlobila trošku víc než Sparta, ale každá sezona začíná jinak," řekl kapitán Viktorie Roman Hubník.

Na nový systém první ligy s nadstavbou je hodně zvědavý. "Určitě to bude atraktivní pro fanoušky, novináře i všechny lidi. Bude tam pět zápasů navíc, může to zamíchat pořadím. Uvidíme, co přinese první ročník," konstatoval čtyřiatřicetiletý stoper.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články